Εφημερίδα Κοινωνική

Σοκ! Έρχεται τσουνάμι διακοπών ρεύματος – 115.000 μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

 Breaking News

Σοκ! Έρχεται τσουνάμι διακοπών ρεύματος – 115.000 μέχρι τέλος Δεκεμβρίου
26 Αυγούστου 2022

«Είμαστε στα 285.000 και θα πάμε στις 400.000. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που μας έχουν προβληματίσει αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Να σπεύσουν να κάνουν διακανονισμούς», λέει ο Κωνσταντίνος Μανιάτης Πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ.

Διακοπές ρεύματος: Κοιτάνε με απόγνωση τους λογαριασμούς

Οι πρώτοι που φοβούνται τη διακοπή ρεύματος είναι οι επιχειρηματίες που κόβουν από παντού για να πληρώσουν τον λογαριασμό ώστε το μαγαζί να μην κλείσει.

Ο Λευτέρης Γεωργιάδης κοιτάει με απόγνωση τους λογαριασμούς. «Πλήρωνα από 1.700 έως 1.900 ευρώ. Μου ήρθε 3.000 τον Δεκέμβρη» αναφέρει.

Στο μαγαζί του, η κρίση στην αγορά φαίνεται στο άδειο ταμείο. Τα έσοδα ελάχιστα και οι υποχρεώσεις πολλές. Οι λογαριασμοί όμως όπως τους ξεφυλλίζει μέσα σε έναν χρόνο έχουν πάρει την ανήφορα.

Με το κομπιουτεράκι στο χέρι θα υπολογίσει πόσο κόστισε το ηλεκτρικό μόνο για δώδεκα μήνες. Το ποσό σοκάρει. «26.194 ευρώ για έναν χρόνο» υπογράμμισε.

Και αυτά τα 26.000 ευρώ σε έναν χρόνο για το ηλεκτρικό δεν είναι όλα, γιατί υπάρχει και το σπίτι. Εκεί, όπως θα πει, θα αναγκαστεί να κάνει διακανονισμό.

Ο φόβος όλων είναι πως πλέον με τα νέα τιμολόγια θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αδυναμία πληρωμής και την πιθανότητα διακοπής.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση κλίνει και το παραθυράκι που υπήρχε για αλλαγή παρόχου αφού οι επονομαζόμενοι ενεργειακοί τουρίστες πλέον δε θα μπορούν να αλλάξουν πάροχο αν δεν έχουν εξοφλήσει τον τελευταίο τους πάροχο.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ