Εφημερίδα Κοινωνική

Δυνατή καταιγίδα έπληξε στην Αθήνα -Για ποιες περιοχές έχει σημάνει SOS για τα επικίνδυνα φαινόμενα

 Breaking News

Δυνατή καταιγίδα έπληξε στην Αθήνα -Για ποιες περιοχές έχει σημάνει SOS για τα επικίνδυνα φαινόμενα
25 Αυγούστου 2022

Έντονη βροχόπτωση έπληξε λίγο πριν από τις 14:00 την Αθήνα. «Ανοιξαν» οι ουρανοί και η νεροποντή συνεχίζεται, με μικρότερη ένταση βέβαια, έως και αυτή την ώρα.

Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή για να αντιμετωπίσει προβλήματα που ενδέχεται να προκαλέσει η κακοκαιρία.

«Υπάρχει μια εξομάλυνση του φαινομένου, ωστόσο καθώς έχει αναβαθμιστεί το δελτίο από έκτακτα σε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα πρέπει να είμαστε αλέρτ μέχρι και σήμερα το βράδυ», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι από τη Δευτέρα που έχουν ξεκινήσει τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρέθηκε αντιμέτωπη με περισσότερες από 1.150 κλήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Επίκεντρο η Πτολεμαΐδα, όπου έγιναν 222 κλήσεις για παροχές βοήθειας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής.

Πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία

Η «ψυχρή λίμνη» που προκαλεί βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας μας, αναμένεται να διατηρηθεί πάνω από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την διατήρηση της αστάθειας για πέμπτη μέρα σήμερα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα είναι:

-Βροχές και καταιγίδες τόσο σε ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.

-Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Αν. Στερεάς και της Πελοποννήσου θα είναι έντονα και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής και πιθανώς πλημμυρικά επεισόδια.

-Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Κ. και Αν. Μακεδονίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ παραμένει και το Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε χθες η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ