Εφημερίδα Κοινωνική

Δήλωση προέδρου ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη για την «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνος»

 Breaking News

Δήλωση προέδρου ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη για την «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνος»
31 Αυγούστου 2022

Με την ευκαιρία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την «Εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και άλλες διατάξεις αναπτυξιακού χαρακτήρα», μετά την ανάγνωσή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και την κατάθεση του στις 31/8 προς ψήφιση στην Ολομέλεια ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Π.Ε.Σ. Αττικής, δήλωσε:

«Μια νέα σελίδα στο μεγάλο κεφάλαιο ναυπηγεία γράφεται σήμερα στην Βουλή με την ψήφιση του σχεδίου νόμου για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Μια νέα σελίδα, σε
ένα κεφάλαιο η σημασία του οποίου για την ελληνική οικονομία είναι υψίστης σημασίας, καθώς η Ελλάδα, μπορεί να επανατοποθετηθεί ανταγωνιστικά στη διεθνή αγορά μέσω των ναυπηγείων της, μέσα από ένα μοντέλο λειτουργίας, και υπό μια σειρά προϋποθέσεων που συνιστούν επι της ουσίας ένα νέο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Ο ελληνικός ναυπηγικός τομέας πρέπει να ξαναγίνει κλάδος της ελληνόκτητης ναυτιλίας και να αντιμετωπισθεί ως βασικός τομέας της εγχώριας βαριάς βιομηχανίας. Αυτός άλλωστε είναι δικαιωματικά και πρέπει να ξαναγίνει η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Το Ε.Β.Ε.Π. ήταν, είναι και θα παραμείνει αρωγό σε κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αναγέννησης του ναυπηγικού τομέα γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως στην Ελλάδα έχει πράγματι λαμπρό μέλλον. Σήμερα το στοίχημα είναι ο τομέας να περάσει δυναμικά στην ενεργό δράση».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ