Εφημερίδα Κοινωνική

Συνελήφθη 25χρονος στρατιωτικός: Προξένησε ζημιές σε μπαρ στην Ύδρα και χτύπησε υπάλληλο –Τον έπιασαν στον Πειραιά και ήταν μέλος της «Λεγεώνας των Ξένων»

 Breaking News

Συνελήφθη 25χρονος στρατιωτικός: Προξένησε ζημιές σε μπαρ στην Ύδρα και χτύπησε υπάλληλο –Τον έπιασαν στον Πειραιά και ήταν μέλος της «Λεγεώνας των Ξένων»
13 Ιουλίου 2022

Στη σύλληψη ενός 25χρονου ημεδαπού προχώρησαν το πρωί της Τρίτης στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, για παράβαση του Ν.2168/93 «περί όπλων», καθώς και για παράβαση των άρθρων 308 (Απλή Σωματική Βλάβη), 361 (Εξύβριση), 333 (Απειλή) και 378 (Φθορά ξένης ιδιοκτησίας).

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου στο λιμάνι του Πειραιά, για πράξεις που τελέστηκαν στην Ύδρα, ενώ σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον ταξιδιωτικό του σάκο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν: ένα στιλέτο με λάμα μήκους 8,5 εκ., μία σιδερογροθιά και μία πτυσσόμενη αστυνομική ράβδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είναι στρατιωτικός, μέλος της Λεγεώνας των Ξένων και κάτοικος Γαλλίας, ο οποίος χθες το βράδυ προξένησε υλικές ζημιές σε μπαρ στην Ύδρα, ενώ προέβη και σε χειροδικία εναντίον υπαλλήλου του συγκεκριμένου μπαρ, καθώς και σε άλλα άτομα που πήγαν να τους χωρίσουν.

Στη συνέχεια, έφυγε από το μπαρ χωρίς να συλληφθεί και εντοπίστηκε σήμερα κατά την αποβίβασή του από το Flying Cat, που έκανε το δρομολόγιο Ύδρα-Πειραιάς από στελέχη του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Η Λεγεώνα των Ξένων θεωρείται ένα από τα πιο σκληρά σώματα στρατού του κόσμου. Πολεμάει σε αρκετές συγκρούσεις μόνο για λογαριασμό του γαλλικού κράτους, όμως αποκτά το παρατσούκλι «Λεγεώνα των Μισθοφόρων», που θεωρείται πολύ υποτιμητικό από τα μέλη της. Πλέον, δέχεται μέλη από όλες τις χώρες, όμως βασική προϋπόθεση είναι να μάθουν βασικά γαλλικά και εντολές στα γαλλικά κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης τους. Μάλιστα, όλοι οι διοικητές έχουν την γαλλική υπηκοότητα. Παρόλα αυτά, πρώην μέλη και δημοσιογραφικές έρευνες καταγγέλουν την Λεγεώνα των Ξένων και αναφέρουν ότι δέχεται εγκληματίες, τους οποίους πλασάρει μετά την εκπαίδευση τους, ως άλλους ανθρώπους. Η Λεγεώνα αρνείται τις κατηγορίες που τις αποδίδουν, όμως έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλο μέρος των μελών της, είναι συνήθως άτομα που έχουν απορριφθεί από τον στρατό ή την αστυνομία, εξαιτίας παραβατικής συμπεριφοράς ή εγκληματικών ενεργειών.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ