Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση Δημάρχου Βριλησσίων με τον Ουκρανό Πρέσβη στην Αθήνα

 Breaking News

Συνάντηση Δημάρχου Βριλησσίων με τον Ουκρανό Πρέσβη στην Αθήνα
09 Ιουλίου 2022

Σε κλίμα συνεργασίας και αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022, στην Πρεσβεία της Ουκρανίας συνάντηση του Δημάρχου Βριλησσίων, κ. Ξένου Μανιατογιάννη και του Πρέσβη της Ουκρανίας, κ. Σεργίϋ Σουτένκο.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόσκληση του Ουκρανού Πρέσβη και συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής & Αγωγής Υγείας, κ. Βούλα Αρσένη – Λάμπρου, ενημέρωσε τον κ. Σεργίϋ Σουτένκο για τη φιλοξενία και τις παροχές που λαμβάνουν οι ουκρανικές οικογένειες στον Δήμο Βριλησσίων, αλλά και για την ανθρωπιστική βοήθεια που εστάλη από την πρώτη στιγμή στο λαό της Ουκρανίας.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων διαβεβαίωσε τον Ουκρανό Πρέσβη ότι η κοινωνία των Βριλησσίων έχει αγκαλιάσει τους Ουκρανούς πολίτες και, ως Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσει να παρέχει προστασία και αξιοπρεπή διαμονή στις οικογένειες – θύματα του πολέμου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα για εργασία και εκπαίδευση στα σχολεία του Δήμου.

Η κ. Βούλα Αρσένη – Λάμπρου ανέπτυξε λεπτομερώς, ως αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αγωγής Υγείας, όλες τις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν και υλοποιήθηκαν τόσο για την υποστήριξη του ουκρανικού λαού όσο και για τις φιλοξενούμενες οικογένειες στην πόλη των Βριλησσίων και τις παροχές που λαμβάνουν καθημερινά.

Ο Πρέσβης κ. Σεργίϋ Σουτένκο από την πλευρά του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την παροχή βοήθειας στις ουκρανικές οικογένειες και για τη συμβολή του Δήμου Βριλησσίων στην ανάπτυξη των ουκρανοελληνικών σχέσεων. «Εκ μέρους του ουκρανικού λαού θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας που αναλάβατε να βοηθήσετε την χώρα μου σε δύσκολες στιγμές. Στέκεστε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή με σωστή οργάνωση, βοηθώντας τις οικογένειες της Ουκρανίας, προσφέροντάς τους καταφύγιο από τις φρικαλεότητες του πολέμου, με ασφαλή διαμονή και συνθήκες διαβίωσης».

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Μανιατογιάννης και ο Ουκρανός πρέσβης, κ. Σεργίϋ Σουτένκο ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στήριξης και αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Πρόξενος, κ. Άννα Τιχένκο.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ