Εφημερίδα Κοινωνική

Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα σε Δαδιά και Λέσβο – 98 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

 Breaking News

Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα σε Δαδιά και Λέσβο – 98 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
26 Ιουλίου 2022

Μάχη για να τεθούν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα σε Δαδιά Έβρου και στο χωριό Βρίσα της Λέσβου, δίνουν από το πρωί οι άνδρες της Πυροσβεστικής.

Πιο συγκεκριμένα, στη Δαδιά οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης επικεντρώνονται πλέον στο νοτιοδυτικό μέτωπο. Στην περιοχή επιχειρούν ένα Μι8, 2 Τρακτορες, 2 Erickson, 2 PZL. Στη μάχη είχαν ριχτεί και μηχανήματα του στρατού, τα οποία ωστόσο δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το δύσβατο σημείο. Στο βορειοανατολικό μέτωπο προς Λυκόφως, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ανησυχία, με τους πυροσβέστες να αντιμετωπίζουν την πυρκαγιά πριν την εθνική.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στο χωριό Βρίσα της Λέσβου και για το λόγο αυτό, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής από το πρωί. Πιο συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα 85 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 21 οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα Κρέστενα Ηλείας δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

98 αστικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο 24ωρο οι άνδρες της Πυροσβεστικής χρειάστηκε να επέμβουν σε συνολικά 98 αστικές πυρκαγιές.

Screenshot_18

Κίνδυνος πυρκαγιάς σε 4 Περιφέρειες

Τέλος, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη που δίνει στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σήμερα υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο Τρίτη για τέσσερις περιφέρειες της χώρας. Πρόκειται για τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου.

xartis26

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ