Εφημερίδα Κοινωνική

Πυροσβεστική για τις φωτιές: «Κινδύνευσαν πυροσβέστες στις επιχειρήσεις, σώθηκαν την τελευταία στιγμή»

 Breaking News

Πυροσβεστική για τις φωτιές: «Κινδύνευσαν πυροσβέστες στις επιχειρήσεις, σώθηκαν την τελευταία στιγμή»
24 Ιουλίου 2022

Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο είναι δυνατό, επισήμανε για τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα στη χώρα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης κινδύνεψαν οι ζωές τριών πυροσβεστών. «Τους σώσαμε τελευταία στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στον Έβρο έχουμε πρόβλημα, και στο Βορειοδυτικό και στο Βορειοανατολικό κομμάτι, η πυκνότητα του δάσους είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να εισέλθουμε, έρποντας μπήκαν στο δάσος οι πυροσβέστες για να κάνουν κατάσβεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Για τη φωτιά στη Λέσβο διευκρίνισε ότι έχουν διατεθεί επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν πολλά μέτωπα στη χώρα και τα εναέρια μέσα έχουν επιχειρήσει πολύ πέρα από την ασφάλεια των πτήσεων. «Δεν είναι F-16 τα εναέρια, έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες», σημείωσε.

«Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε όλα τα μέτωπα είναι δύσκολο καλοκαίρι, βλέπετε τι γίνεται στην Ισπανία, στην Πορτογαλία…», τόνισε ο κ. Αρτοποιός.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ