Εφημερίδα Κοινωνική

Νίνα Κασιμάτη: «Κεραμέως – Χατζηδάκης αφήνουν 847 μαθητές σχολείων της Νίκαιας χωρίς σχολικά γεύματα»

 Breaking News

Νίνα Κασιμάτη: «Κεραμέως – Χατζηδάκης αφήνουν 847 μαθητές σχολείων της Νίκαιας χωρίς σχολικά γεύματα»
23 Ιουλίου 2022

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Νίνα Κασιμάτη έφερε στη Βουλή το ζήτημα του αποκλεισμού από το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων τεσσάρων (4) σχολείων της Νίκαιας, όπως αυτό καταγγέλλεται αγωνιωδώς στην από 21/07/2022 επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, την οποίαν η Βουλευτής κατέθεσε ως Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Πρόκειται για το 13ο Δημοτικό Νίκαιας με 250 μαθητές/τριες, το 18ο Δημοτικό Νίκαιας με 119 μαθητές/τριες, το 19ο Δημοτικό Νίκαιας με 218 μαθητές/τριες και το 26ο Δημοτικό Νίκαιας με 260 μαθητές/τριες (*στοιχεία μαθητικού δυναμικού 2021-2022). Για τα παραπάνω σχολεία δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, αλλά και καμία δέσμευση για το πότε και αν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Στην επιστολή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, υπογραμμίζει τα πολλαπλά οφέλη του Προγράμματος αλλά και τη συνδρομή του σε πολλές οικογένειες που έχουν να αντιμετωπίσουν δεκάδες προβλήματα οικονομικής φύσεως, όπως το κόστος της ενέργειας, των καυσίμων αλλά και των αγαθών πρώτης ανάγκης.

Η Νίνα Κασιμάτη στην αναφορά της τονίζει την ζωτική σημασία του προγράμματος – έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – για τους κατοίκους της Νίκαιας και ολόκληρης της Β’ Πειραιά καθώς λύνει το πρόβλημα πολλών οικογενειών, που λόγω της τεράστιας ακρίβειας αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης και καλεί τους κ.κ. Υπουργούς Νίκη Κεραμέως και Κωστή Χατζιδάκη να αναλάβουν άμεσα όλες τις πρωτοβουλίες, ώστε με την έναρξη του σχολικού έτους το Σεπτέμβριο του 2022 να εξασφαλισθεί η σίτιση των μαθητών και των μαθητριών σε ΟΛΑ τα σχολεία του Δήμου Νίκαιας και ολόκληρης της Β’ Πειραιά χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και να ενημερώσουν σχετικά τη Βουλή.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ