Εφημερίδα Κοινωνική

«Λουκέτο» σε τέσσερα νυχτερινά μαγαζιά στο Γκάζι βάζει ο δήμος Αθηναίων

«Λουκέτο» σε τέσσερα νυχτερινά μαγαζιά στο Γκάζι βάζει ο δήμος Αθηναίων
13 Ιουλίου 2022

Στην οριστική ανάκληση των αδειών λειτουργίας τεσσάρων νυχτερινών μαγαζιών στο Γκάζι προχωρά ο Δήμος Αθηναίων καθώς οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων – παρά τις προειδοποιήσεις της δημοτικής αρχής – συνέχιζαν να λειτουργούν μέχρι τα ξημερώματα.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών σε αυτήν την πόλη, σέβονται τους κανόνες, σέβονται τους νόμους, σέβονται τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες. Υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις. Σ’ αυτές, ο Δήμος Αθηναίων θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του» είχε διαμηνύσει χθες ο Κώστας Μπακογιάννης και πλέον ο δήμος Αθηναίων αποφάσισε να βάλει «λουκέτα» στα μαγαζιά που συνέχισαν να λειτουργούν σαν να βρίσκονται… στη Μύκονο.

Τα «όπλα» του δήμου

Από τη στιγμή που ο Δήμος Αθηναίων προχωρεί στη σφράγιση μιας επιχείρησης, εάν οι ιδιοκτήτες της αγνοήσουν το μέτρο και επαναλειτουργήσουν παράνομα, δεδομένου ότι η δημοτική αστυνομία δεν έχει δικαιοδοσία αυτόφωρης διαδικασίας, γνωστοποιεί τα στοιχεία στην ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ακολουθηθούν οι περαιτέρω προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, είχε προειδοποιήσει ότι ο δήμος θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια που του δίνει ο νόμος προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τεράστια όχληση που προκαλείται στους μόνιμους κατοίκους από τη λειτουργία και τη μουσική που υπερβαίνει κατά πολύ και τον χρόνο και τα ντεσιμπέλ που ορίζει ο νόμος.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών σε αυτήν την πόλη, σέβονται τους κανόνες, σέβονται τους νόμους, σέβονται τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες. Υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις. Σ’ αυτές, ο Δήμος Αθηναίων θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του. Και αυτή είναι μια κεντρική απόφαση, η οποία έχει ληφθεί από τη δημοτική μας παράταξη, κι από μένα προσωπικά, τολμώ να σας πω. Ξέρω ότι έχουμε τη στήριξη του Δ. Σ. Δεν μπορεί να είναι αποδεκτό να εκβιάζεται ή να απειλείται ο Δήμος Αθηναίων» είχε υπογραμμίσει με έμφαση ο Δήμαρχος.

Ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι οι άδειες που παρέχονται στα καταστήματα, θέτουν συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και πουθενά, όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν προβλέπεται μουσική στις 6.30 και 7 το πρωί».

«Το Γκάζι δεν είναι Μύκονος…» ήταν η χαρακτηριστική του φράση επισημαίνοντας παράλληλα « Εξαντλούμε όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας και σφραγίζουμε τα καταστήματα. Έχει ήδη γίνει σε κάποιες περιπτώσεις και θα γίνεται όπου είναι απαραίτητο.. Δεν πρόκειται να διστάσουμε».

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ