Εφημερίδα Κοινωνική

Φωτιά στον Έβρο: Αύξηση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων – Στη μάχη και ο Στρατός – Καίγεται το δάσος της Δαδιάς

Φωτιά στον Έβρο: Αύξηση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων – Στη μάχη και ο Στρατός – Καίγεται το δάσος της Δαδιάς
22 Ιουλίου 2022

Με νέα αύξηση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που καίει από χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Λύρας Σουφλίου και στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία πάνω από 290 πυροσβέστες, 10 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα, 65 οχήματα, 9 πεζοπόρα τμήματα και εθελοντές συνεχίζουν να δίνουν μάχη να ελέγξουν πλήρως την πυρκαγιά.

Αναφορικά με την εικόνα που παρουσιάζει αυτή την ώρα η πυρκαγιά, ο εκτελών καθήκοντα διευθυντή Δασών Έβρου, Πέτρος Ανθόπουλος εξηγεί πως η πυρκαγιά, που ξεκίνησε την καταστροφική πορεία της ανατολικά πάνω από το φράγμα της Λύρας, κινείται πλέον δυτικά και εντός του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς, όπου το ανάγλυφο παρουσιάζει πολύ έντονες κλίσεις και το έδαφος είναι βραχώδες.

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά καθιστούν απαγορευτική για τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις την προσέγγιση του πύρινου μετώπου και ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντική η συνδρομή των εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια δημιουργίας και διεύρυνσης των αντιπυρικών ζωνών με σκοπό την ανάσχεση της πορείας της πυρκαγιάς.

Μέχρι τώρα από τον Στρατό (εκτός από τα εναέρια 4 CL-415, 2 PZL, 2 MI8, 2 AT8T, 1 B-214) έχουν διατεθεί επιπλέον:

2 CH-47D

6 Προωθητές γαιών

1 Φορτωτής

3 M/S 290GD

Τμήματα «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» και μέσα Μηχανικού

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ