Εφημερίδα Κοινωνική

Φωτιά στη Δαδιά: Νέο μήνυμα εκκένωσης από το 112 – Ακόμα μια νύχτα «κόλασης» στην περιοχή

Φωτιά στη Δαδιά: Νέο μήνυμα εκκένωσης από το 112 – Ακόμα μια νύχτα «κόλασης» στην περιοχή
24 Ιουλίου 2022

Συγκλονιστικές εικόνες λίγο έξω από το χωριό Δαδιά αυτή την ώρα!, Η μάχη των πυροσβεστών δείχνει να είναι άνιση. Μέσα σε λίγα λεπτά οι φλόγες πλησίασαν τον οικισμό ενώ απειλείται το κτήριο του Φορέα Διαχείρισης. Η νύχτα πλησιάζει και για ακόμη μια βραδιά οι κάτοικοι του οικισμού θα ζήσουν ώρες αγωνιάς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, οι φλόγες, οι οποίες ξεπερνούν σε ύψος τα 20 μέτρα, κινούνται απειλητικά προς το χωριό.

Φωτιά στη Δαδιά: Αντιπυρικές ζώνες ο Στρατός γύρω απ’ το Μοναστήρι

Ειδική αντιπυρική ζώνη ενισχύοντας την ήδη υπάρχουσα γύρω από την Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Δαδιάς, δημιουργούν μηχανήματα του Στρατού, ενώ την ίδια στιγμή τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα ρίχνουν τόνους νερού σε όλα τα μέτωπα της πύρινης λαίλαπας, μήπως και την περιορίσουν.

Οι ένοπλες δυνάμεις άλλωστε από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο… πεδίο των επιχειρήσεων και βοηθούν με μηχανήματα και προσωπικό, στην προσπάθεια να ελεγχθεί αρχικά η καταστροφική πυρκαγιά που καίει από το απόγευμα της Πέμπτης το Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης.

Τόσο τα υψηλόβαθμα στελέχη που συντονίζουν όσο και οι χειριστές μηχανημάτων υπαξιωματικοί ή απλοί φαντάροι, συμβάλλουν και προσπαθούν να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια, καλύπτοντας και ανεπάρκειες αρμόδιων για το δάσος υπηρεσιών.

Συγκλονιστική φωτογραφία του e-evros.gr από την πυρκαγιά που μαίνεται για τέσσερις ημέρες στον πυρήνα του δάσους της Δαδιάς. Στην φωτογραφία διακρίνεται το μέγεθος αλλά και οι πολλές εστίες της φωτιάς. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι εκκενώθηκε το Μοναστήρι της Δαδιάς.

2-1658666969

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ