Εφημερίδα Κοινωνική

Δ/νση Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας: ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΠΑΚΟΕ -«Κατάλληλες για κολύμβηση οι παραλίες του Πειραιά»

 Breaking News

Δ/νση Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας: ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΠΑΚΟΕ -«Κατάλληλες για κολύμβηση οι παραλίες του Πειραιά»
28 Ιουλίου 2022

Πολλοί Δήμοι έχουν στραφεί κατά του ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών), που κάθε χρόνο συνηθίζει να βγάζει έρευνες, χαρακτηρίζοντας κατάλληλες ή ακατάλληλες για κολύμβηση κάποιες  παραλίες, με τη δική του… μεθοδολογία.

Ο ΠΑΚΟΕ λοιπόν το προηγούμενο διάστημα είχε χαρακτηρίσει «κόκκινες» τη Φρεαττύδα και τα Βοτσαλάκια, κάτι που βεβαίως προκάλεσε αντιδράσεις σε πολλούς Πειραιώτες αλλά και στη δημοτική Αρχή Πειραιά, που δεν συμφωνούν με αυτή την «εκτίμηση».

Τι πιο σωστό λοιπόν από το να απευθυνθεί ο Δήμος στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος για να πάρει τις επίσημες απαντήσεις.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, επικοινώνησε προσωπικά με το Υπουργείο και τον ενημέρωσαν ότι, με βάση τις μετρήσεις, οι δυο παραλίες της πόλης, Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα, είναι καθαρές και κατάλληλες για κολύμβηση.

Η αρμόδια διεύθυνση δεσμεύτηκε μάλιστα να στείλει  έγγραφο προς το Δήμο Πειραιά για να το κοινοποιήσει στον κόσμο. Σε αυτό το έγγραφο, της Δ/νσης Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας, που αναγνώστηκε μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αναφέρεται επί λέξη ότι «ακατάλληλη είναι η περιοχή από Πέραμα, Σκαραμαγκά μέχρι Ασπρόπυργο, τα αγκυροβόλια και τα ύδατα δίπλα σε λιμάνια», αλλά όχι οι παραλίες του Πειραιά!

Ένας «αστερίσκος» υπάρχει για την Πειραϊκή (περιοχή σκαφάκι), αλλά αυτό, όπως ειπώθηκε, μπορεί να αφορά είτε μεμονωμένη δειγματοληψία είτε έχει να κάνει με πλεούμενα.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ