Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Παλαιού Φαλήρου: «Τρέχουν» τα έργα υλοποίησης των πεζοδρομίων της πόλης

 Breaking News

Δήμος Παλαιού Φαλήρου: «Τρέχουν» τα έργα υλοποίησης των πεζοδρομίων της πόλης
23 Ιουλίου 2022

Στο πλαίσιο ανάπλασης και δημιουργίας σύγχρονης και φιλικής πόλης, που σέβεται τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συνεχίζει με παρεμβάσεις, το πρόγραμμα υλοποίησης ανακατασκευής φθαρμένων και επικίνδυνων πεζοδρομίων, καθώς και την κατασκευή νέων ραμπών ΑΜΕΑ, που άρχισε το 2019.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έργων αναβάθμισης και αποκατάστασης των πεζοδρομίων, ύψους 1.500.000 ευρώ, εξελίσσεται την τελευταία τριετία, με γνώμονα την ασφαλή και άνετη καθημερινή μετακίνηση, σε συνδυασμό με την διασφάλιση της ελεύθερης, ισότιμης, ασφαλούς προσβασιμότητας και κινητικότητας κατοίκων και επισκεπτών της πόλης μας. Όλες αυτές οι έννοιες αποτελούν για την Δημοτική Αρχή Π. Φαλήρου, αυτονόητο όρο, για κάθε οργανωμένη- σύγχρονη πόλη.

Οι εργασίες και παρεμβάσεις σε εκτεταμένη επιφάνεια πλακόστρωσης όσο και σε σποραδικές παρεμβάσεις που γίνονται από το 2019 και συνεχίζονται, είναι οι εξής:

  • Αποξήλωση πλακοστρώσεων πεζοδρομίων ή κυβόλιθων σε λιθόστρωτους οδούς και καθαίρεση μεμονωμένων στοιχείων από άοπλο και οπλισμένο σκυρόδεμα.
  • Κατασκευή υπόβασης της τελικής διαμορφωθείσας επιφάνειας με σκυρόδεμα άοπλο ή οπλισμένο ή άμμο όπου απαιτείται.
  • Πλακόστρωση ή τοποθέτηση κυβόλιθων ή πλακών ΑΜΕΑ , ανακατασκευή τμημάτων πεζοδρομίων που έχουν φθαρεί από διάφορες αιτίες (καθιζήσεις πάνω από αγωγούς, ρηγματώσεις από ρίζες δέντρων κλπ.) και εγκυμονούν κινδύνους στη διέλευση πεζών ή οχημάτων.
  • Τοποθέτηση κρασπέδων όπου αυτό απαιτείται (τμηματικά).
  • Λοιπές εργασίες προσαρμογής υδραυλικών και λοιπών εγκαταστάσεων (λοιπού αστικού εξοπλισμού).

Οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το τρέχον έτος, εξάλλου, αφορούν τις οδούς Ταξιαρχών, Αγίας Βαρβάρας, Μουσαίου, Διαγόρα, Εθελοντών, Μίλωνος, Πυθαγόρα, Πατριωτών, Ιφίτου, Μενάνδρου, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Φαιάκων, Αρματωλών, Αιόλου, Εσπέρου, Σειρήνων, Πλειάδων, Αρτέμιδος, Ζαΐμη, Μουσών, Αμφιτρίτης.

Οι περιοχές παρεμβάσεων αποτυπώνονται στο χάρτη:

xartis

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, με αφορμή τις εργασίες ανακατασκευής φθαρμένων και επικίνδυνων πεζοδρομίων με κατασκευή ραμπών ΑμεΑ, υπογραμμίζει:

P Faliro Fostiropoulos«Πρόκειται για ένα έργο που ήδη έχει αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της σύγχρονης και φιλικής πόλης και διασφαλίζει την ασφαλή κίνηση των κατοίκων της, κάτι για το οποίο εργαζόμαστε καθημερινά με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Τα σύγχρονα πεζοδρόμια που δημιουργούμε, εξασφαλίζουν στους Φαληριώτες άνετες και απολαυστικές μετακινήσεις. Πρώτιστο μέλημα του σχεδιασμού μας, ασφαλώς, είναι η προσβασιμότητα των συμπολιτών μας με κινητικές δυσκολίες, καθώς και των ατόμων της τρίτης ηλικίας, διευκολύνοντας εμφανώς πια την καθημερινότητά τους.

Το μεγάλο αυτό έργο που είναι σε εξέλιξη, μαζί με τα έργα της αλλαγής των φωτιστικών σωμάτων με εγκατάσταση led και της επισκευής υφισταμένων φρεατίων και αποκατάστασης φθορών τους, αλλά και κατασκευαστικών κακοτεχνιών, δίνουν στην πόλη μας σύγχρονο και φιλικό χαρακτήρα, διευκολύνουν την καθημερινότητά μας».

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ