Εφημερίδα Κοινωνική

Όμηροι μετανάστες σε διαμέρισμα – Το ποσό που ζήτησαν οι απαγωγείς

Όμηροι μετανάστες σε διαμέρισμα – Το ποσό που ζήτησαν οι απαγωγείς
30 Ιουνίου 2022

Τρεις άνδρες από Παλαιστίνη, Συρία και Αλβανία, ηλικίας 24,26 και 23 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, για ομηρεία μεταναστών στο κέντρο της πόλης.

Για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία ακόμα δύο αλλοδαπών συνεργών τους, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα συμμορίας, αρπαγής, παράνομης παρακράτησης, πλαστογραφίας και παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Το πρωί της Τετάρτης, το κέντρο Άμεσης Δράσης δέχθηκε τηλεφώνημα από ΜΚΟ, η οποία κατήγγειλε πως άτομα αγνώστων στοιχείων κρατούσαν παράνομα σε διαμέρισμα της πόλης, 8 μετανάστες, οι επτά από το Μαρόκο και ο άλλος από Παλαιστίνη.

Οι δράστες ζήτησα 1.500 ευρώ αρχικά για τη μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη και άλλα 500 ευρώ για την απελευθέρωση των ομήρων.

Σύμφωνα με το thestival.gr το απόγευμα της ίδια μέρας, αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης έκαναν έρευνα σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή της Κασσάνδρου. Μέσα στο σπίτι εντόπισαν τον 24χρονο δράστη από την Παλαιστίνη και τους 8 παράτυπους μετανάστες που παρακρατούνταν παρά τη θέλησή τους.

Σε συνέχεια της έρευνας εντοπίστηκαν άλλοι δύο δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν και αποδείχθηκε πως ήταν εκείνοι που είχαν μεταφέρει παράνομα με φορτηγάκι τους μετανάστες στο διαμέρισμα.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ