Εφημερίδα Κοινωνική

Fuel Pass 2: Αναμένεται να ανακοινωθεί επιδότηση από 80-100 ευρώ – Περισσότεροι και οι δικαιούχοι

Fuel Pass 2: Αναμένεται να ανακοινωθεί επιδότηση από 80-100 ευρώ – Περισσότεροι και οι δικαιούχοι
21 Ιουνίου 2022

Επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί και αυξημένος αριθμός δικαιούχων καθώς θα αυξηθεί το καθαρό οικογενειακό εισόδημα στα 45.000 ευρώ 30.000 ευρώ.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων για το επίδομα βενζίνης με τα μέτρα να «τρέχουν» από την 1η Ιουλίου και να έχουν διάρκεια 3 μηνών

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η επιδότηση για την βενζίνη υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 80 ευρώ για την ηπειρωτική χώρα, ενώ για τα νησιά, όπου το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο και οι τιμές κοντεύουν να αγγίξουν τα 3 ευρώ/ λίτρο, η ενίσχυση μπορεί να φτάσει έως και τα 100 ευρώ.

Επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί και αυξημένος αριθμός δικαιούχων καθώς θα αυξηθεί το καθαρό οικογενειακό εισόδημα στα 45.000 ευρώ 30.000 ευρώ.

Οικονόμου: Ποια μέτρα θα ανακοινωθούν

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στο Mega και μιλώντας για την ενίσχυση στα καύσιμα είπε ότι θα είναι μεγαλύτερη στα νησιά, θα τη δικαιούνται περισσότεροι και θα έχει τρίμηνη διάρκεια ενώ θα συνεχιστεί η παρέμβαση στο ντίζελ κίνησης με την επιδότηση στην ουσία της τιμής από το διυλιστήριο.

«Στην αντλία βενζίνης δεν θα έχουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που είχαμε στην ισχύ του πρώτου Fuel Pass. Θα έχουμε χρηματική επιδότηση, είτε στους λογαριασμούς, είτε στην κάρτα, όπως ακριβώς είχαμε και στη στήριξη του πρώτου τριμήνου», ανέφερε ενώ είπε ότι το πλαφόν στα καύσιμα δεν είναι στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.

«Ο Πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο θα αναφερθεί σε κάποιες βασικές αρχές του Προγράμματος Στήριξης και στις 3 το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών θα γίνει εξειδίκευση από τους αρμόδιους υπουργούς. Θα δικαιούνται την επιδότηση περίπου 200-250.000 συμπολίτες μας, παραπάνω απ” ό,τι το δικαιούνταν στην πρώτη φάση. Θα ανακοινωθεί σήμερα, επίσης, και μια πολιτική στήριξης προς τους αγρότες μας, σε ό,τι έχει να κάνει την εξαγγελία της Κυβέρνησης, για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο. Το μεσημέρι ο κ. Γεωργαντάς, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, θα εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίον οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες μας, θα έχουν αυτήν την ενίσχυση», συμπλήρωσε.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε πως τα πράγματα είναι δύσκολα και η κυβέρνηση διαχειρίζεται πρωτόγνωρες κρίσεις. «Πάντοτε λαμβάνουμε αποφάσεις μέσα σε ένα πλαίσιο αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν, αλλά, ταυτόχρονα, και της σωστής εκτέλεσης του Προϋπολογισμού και της επιδίωξης να έχουμε δημοσιονομική ισορροπία», τόνισε.

Ειδικά για την παρέμβαση για το ηλεκτρικό ρεύμα είπε ότι ήταν πολύ μεγάλη και όλοι έχουν αρχίσει και βλέπουν τη διαφορά στους λογαριασμούς.

Είπε επίσης ότι μέχρι χθες είχαν κάνει αίτηση πάνω από 250.000 καταναλωτές και αυξάνεται με γεωμετρικούς ρυθμούς η συμμετοχή του κόσμου.

«Η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής από την τιμολόγηση από την 1η Ιουλίου και μετά θα έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουμε από 70-90% μικρότερες αυξήσεις στο ρεύμα. Έχει δοθεί στήριξη και σε συγκεκριμένα ευάλωτα κομμάτια του πληθυσμού όλο το προηγούμενο διάστημα. Όλα αυτά, είναι χρήματα που δίνονται, χωρίς, ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση να φορτώνει καινούρια βάρη στην κοινωνία, μέσα σε ένα περιβάλλον αστάθειας και δύσκολο. Η χώρα μας έχει διαθέσει για στήριξη των πολιτών – και δεν το λέμε εμείς αυτό, προκύπτει από έρευνες ανεξαρτήτων ινστιτούτων – το μεγαλύτερο ποσοστό του Α.Ε.Π. σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, ακόμη και με ισχυρότερες οικονομίες», συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Έχουμε πει πολλές φορές ότι οποιαδήποτε καινούρια δυνατότητα υπάρχει, ανάλογα με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, επιστρέφεται ως κοινωνικό μέρισμα στην κοινωνία για να τη στηρίξει».

Επιπλέον υπενθύμισε ότι έχουν ληφθεί και άλλα μέτρα που βοηθούν άμεσα ή έμμεσα τα νοικοκυριά να αντέξουν στην πολύ ισχυρή πίεση που έχουν. Συγκεκριμένα ανέφερε τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως πρόβλημα σε ό,τι αφορά στην εφοδιαστική μας αλυσίδα με φυσικό αέριο δεν θα έχουμε. «Η προσωρινή διακοπή ήταν μια προγραμματισμένη διαδικασία συντήρησης της Gazprom, δεν είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει. Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας για το φυσικό αέριο, η ελληνική Πολιτεία, η ΔΕΠΑ, έχουν επεξεργαστεί όλα τα σενάρια για να μην έχουμε κανένα πρόβλημα προς την κατεύθυνση αυτή», σημείωσε.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ