Εφημερίδα Κοινωνική

Fuel Pass 2: Αυξάνεται στις 45.000 ευρώ το εισοδηματικό όριο για τους δικαιούχους

 Breaking News

Fuel Pass 2: Αυξάνεται στις 45.000 ευρώ το εισοδηματικό όριο για τους δικαιούχους
21 Ιουνίου 2022

Οι δικαιούχοι του ενισχυμένου Fuel Pass 2 θα είναι δυνητικά 3,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων από τους 3,5 εκατομμύρια δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την εξειδίκευση του νέου πακέτου επιδοτήσεων κατά της ακρίβειας στα καύσιμα.

Το εισοδηματικό όριο σύμφωνα με τις δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα ανέρχεται από τις 30.000 ευρώ στις 45.000 ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για «πρόσθετες ενισχύσεις σε περισσότερους δικαιούχους».

Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης στο Fuel Pass 2 θα προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ αντί για πέντε (5) ευρώ που ήταν στο Fuel Pass 1.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το βασικό περίγραμμα των νέων παρεμβάσεων για τη στήριξη των νοικοκυριών έναντι των υψηλών τιμών στα καύσιμα.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα νέα μέτρα αυξάνουν την επιδότηση του Fuel Pass 2 από τα 45 ευρώ στα 80 ευρώ για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην ηπειρωτική Ελλάδα ενώ η επιδότηση για τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών ανέρχεται στα 60 ευρώ από τα 35 ευρώ που ίσχυε στο Fuel Pass 1.

Για τις μοτοσικλέτες από τα 35 στα 60 ευρώ. Ενώ στα νησιά, η επιδότηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη: 100 ευρώ τώρα αντί 55 μέχρι σήμερα. Και για τα δίτροχα 70 ευρώ, αντί των περίπου 40 που ήταν πριν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το fuel Pass 2 αφορά το τρίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος με δηλωθέν φορολογικό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέτρο, φτάνοντας τις 45.000 ευρώ.

Πρακτικά η επιδότηση μειώνει τις τιμές κατά 44 λεπτάτο λίτρο για 180 λίτρα στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στο ντίζελ κίνησης, η ενίσχυση παραμένει 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή.

«Ως κυβέρνηση απαντάμε υπεύθυνα, αποφασιστικά και συγκροτημένα με πρωταρχική μέριμνα τη μέγιστη δυνατή στήριξη των συμπατριωτών μας. Παρεμβαίνουμε άμεσα και δυναμικά διαμορφώνοντας ένα ευρύ δίχτυ προστασίας πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως στα ασθενέστερα και τη μεσαία τάξη. Το πράξαμε με επιτυχία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το κάνουμε από την πρώτη στιγμή και στην τρέχουσα δοκιμασία για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της ενεργειακής κρίσης στο διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών» τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ