Εφημερίδα Κοινωνική

Επιπλέον φύλαξη γύρω από τα σχολικά κτίρια το βράδυ συμφώνησαν Νίκος Μπάμπαλος και διοικητές της τοπικής Αστυνομίας

 Breaking News

Επιπλέον φύλαξη γύρω από τα σχολικά κτίρια το βράδυ συμφώνησαν Νίκος Μπάμπαλος και διοικητές της τοπικής Αστυνομίας
28 Ιουνίου 2022

Μέτρα για την τόνωση της ασφάλειας εντός, αλλά και πέριξ των σχολικών κτιρίων της πόλης κατά τις βραδινές, κυρίως, ώρες οπότε και παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς από αγνώστους συζήτησαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής, ταξίαρχο Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο, σε σύσκεψη που προκάλεσε ο δήμαρχος στο δημαρχείο.

Συγκεκριμένα, από τη λήξη της σχολικής χρονιάς και έπειτα έχουν καταγραφεί στην πόλη περιπτώσεις όπου άγνωστοι εισβάλλουν στις αυλές των σχολείων τις νυχτερινές ώρες προκαλώντας ζημιές όχι μόνο στις σχολικές μονάδες, αλλά και σε ιδιωτικές περιουσίες πολιτών πέριξ των σχολείων. Μπορεί αυτά τα φαινόμενα να είναι μεμονωμένα προς το παρόν, ο δήμαρχος όμως θέλει να προλάβει τυχόν εξάπλωσή τους ζητώντας από τα αρμόδια όργανα για την ασφάλεια και την τήρηση της τάξης, να τονώσουν την παρουσία τους στα σημεία όπου σημειώνονται ή είναι πρόσφορο να σημειωθούν παραβατικές ενέργειες. Για αυτό το λόγο στην σύσκεψη συμμετείχαν και οι διοικητές του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος της πόλης και του Τμήματος Ασφάλειας της περιοχής.

mpampalos astynomia

«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοικητές που άμεσα, μέσα σε λίγα 24ωρα από το αίτημα που τους καταθέσαμε, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πραγματοποιήσαμε αυτή τη σύσκεψη προκειμένου να βρούμε τρόπους να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στο Ηράκλειο. Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε την πόλη μας να έχει ζωντάνια, ιδίως από τους νέους. Όμως υπάρχει ένα όριο όταν κάποιος εισβάλλει παράνομα σε χώρο που δεν πρέπει να βρίσκεται και, επιπλέον, όχι μόνο δημιουργεί όχληση αλλά, επιπλέον, καταστρέφει την περιουσία των συμπολιτών του. Ζήτησα από την Αστυνομία – και οι διοικητές το αποδέχθηκαν – να εντατικοποιήσουν τις περιπολίες στα σημεία που σημειώνονται τέτοιες συμπεριφορές προχωρώντας, σε πρώτη φάση, σε συστάσεις. Εάν όμως κάποιοι επιμείνουν σε αυτή την τακτική να μην σέβονται τα δικαιώματα και την περιουσία του άλλου, να είναι σίγουροι ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το Νόμο», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου μετά τη συνάντηση.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ