Εφημερίδα Κοινωνική

Χρ. Μπουτσικάκης: Ερώτηση για την αντιμετώπιση υποβολής εκφοβιστικών μηνύσεων κατά του Τύπου

 Breaking News

Χρ. Μπουτσικάκης: Ερώτηση για την αντιμετώπιση υποβολής εκφοβιστικών μηνύσεων κατά του Τύπου
30 Ιουνίου 2022

Το τεράστιο πρόβλημα σχετικά με τη βιομηχανία μηνύσεων του Παναγιώτη Η. Δημητρά έναντι προσώπων που έχουν διαφορετικές απόψεις από τις δικές του, απασχολώντας έτσι τα δικαστήρια αλλά και τους εκάστοτε μηνυόμενους συμπολίτες μας, οι οποίοι κατά κανόνα αθωώνονται ή απαλλάσσονται επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, ο βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Μπουτσικάκης, για το ίδιο θέμα είχε υποβάλει την με αρ. πρωτ. 473/19-10-2021 Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Η απάντηση του Υπουργού με αρ. πρωτ. 473/22-11-2021 που περιείχε εντυπωσιακά στοιχεία, όπως λ.χ. ότι επί 409 μηνύσεων ήδη οι 263 τέθηκαν στο αρχείο, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό πολλά σχόλια και άρθρα στον Τύπο ο οποίος αισθάνεται ότι απειλείται με φίμωση με την υποβολή σωρείας μηνύσεων κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ και σε κάθε περίπτωση με απίστευτη ταλαιπωρία για διαδικασίες τις οποίες υφίστανται τα θύματα του επαγγελματία μηνυτή κατά παραβίαση του άρθρου 10 της ΕΣΔΑ.

Προσφάτως, ο ανωτέρω επαγγελματίας μηνυτής επιδόθηκε σε ένα προγκρόμμηνύσεων, όμοιου περιεχομένου και ουσίας, κατά των παρακάτω μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων με στόχο τη φίμωσή τους ώστε να μην αναφέρονται στις «ανθρωπιστικές» δραστηριότητές του:

Εφημ. «Καθημερινή» κατά Αλέξη Παπαχελά, Διονύση Γουσέτη, Τάκη Θεοδωρόπουλου (2η μήνυση, η 1η είχε τεθεί στο αρχείο), εφημ. «Τα Νέα» κατά Γιώργου Μαντέλα και Γιώργου Παπαχρήστου, εφημ. «AthensVoice» κατά Φώτη Γεωργελέ (3 μηνύσεις!) και κατά Σώτης Τριανταφύλλου (2η φορά, την 1η είχε αθωωθεί), περιοδικό «The Athens Review of Books» κατά Μανώλη Βασιλάκη (3 μηνύσεις!), ιστοσελίδα «Protagon» κατά Χρήστου Μεμή και Κώστα Γιαννακίδη και ιστοσελίδα «Liberal» κατά Θανάση Μαυρίδη.

Για το λόγο αυτό με την ερώτησή του ο κ. Μπουτσικάκης ζητά να πληροφορηθεί πως θα προστατευθεί η ελευθερία του Τύπου και των άλλων ΜΜΕ από την βιομηχανία μηνύσεων ενός δικομανούς που επιδιώκει να τα φιμώσει με κάθε μέσο, γιατί οι παρόμοιες και σχεδόν πανομοιότυπες μηνύσεις ενός πασίγνωστου στα δικαστήρια επαγγελματία μηνυτή ανατίθενται σε διαφορετικούς εισαγγελείς, χωρίς ποτέ να συσχετίζονται και τέλος πόσες μηνύσεις έχει υποβάλει ο Π. Η. Δημητράς και οι ποικιλώνυμες ΜΚΟ στις οποίες συμμετέχει κατά εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών;

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ