Εφημερίδα Κοινωνική

Wind Media: Ετσι στήθηκε η απάτη με θύματα δεκάδες χιλιάδες Έλληνες

Wind Media: Ετσι στήθηκε η απάτη με θύματα δεκάδες χιλιάδες Έλληνες
26 Μαΐου 2022

Θύματα όσοι επιθυμούσαν να αποκτήσουν ένα επιπλέον εισόδημα κατά τη διάρκεια του σερφαρίσματος τους στο facebook, στο youtube, ή στο tiktok

Η Wind Media βασιζόταν στην αξία που έχουν τα «likes», στα ψηφιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υποσχόταν ότι θα παρείχε έξτρα εισόδημα στους χρήστες που θα έκαναν “like”, σε συγκεκριμένες διαφημίσεις, λογαριασμούς, βιντεάκια και ιστορίες που ανεβαίνουν στα social media.

Για να γίνεις της Wind Media έπρεπε να πληρώσεις ένα ποσό εγγραφής, το οποίο θα αποσβένονταν από τα έσοδα που θα προσέφερε η Wind Media στα μέλη της, σε διάστημα μικρότερο του μηνός.

Η πυραμίδα, ανάλογα με το «πακέτο» που επέλεγε το μέλος, που ονομαζόταν VIP (Very Important Person), δηλαδή πολύ σημαντικό πρόσωπο, τον πλήρωνε από 0,50€ έως 2,30€, ανά like, δηλαδή συνολικό ημερήσιο κέρδος από 1,5€ έως 138€, που κατέληγε σε ένα μηνιαίο εισόδημα από 120€ έως 4.140€, ανάλογα με το ποσό της εγγραφής, για το οποίο όπως είπαμε ίσχυε το «πολλά βάζεις- πολλά παίρνεις».

Ο εγγεγραμμένος χρήστης έβλεπε αναρτήσεις και βίντεο, έκανε like στις αναρτήσεις και στα βίντεο, και έκανε εγγραφή σαν ακόλουθος στις αναρτήσεις ή στα βίντεο για να τα ακολουθεί. Στη συνέχεια, έπρεπε να κάνει screenshot της οθόνης του, δηλαδή να αποτυπώνει φωτογραφικά την «διάδραση» του και να στέλνει την φωτογραφία στη Wind Media, ώστε να αποδεικνύει ότι έχει δει την ανάρτηση και το βίντεο και ότι έχει πραγματοποιήσει σωστά τα «likes» και τα «follows».

Επιπλέον, κάθε νέο μέλος που θα προσκαλούσε ο κάθε εγγεγραμμένος VIΡ χρήστης θα ελάμβανε 15% προμήθεια επί των κερδών του νέου χρήστη, επομένως είναι κάτι που συνέφερε τους χρήστες.

Οι εμπνευστές της Wind Media, για να κάνουν ακόμα πιο ελκυστική την πυραμίδα τους στη νέα ψηφιακή γενιά, καλούσε να νέα VIP μέλη να εγγραφούν μέσω ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance, να μετατρέψουν τα ευρώ τους σε crypto Tether, να τα καταθέσουν στη Wind Media και να περιμένουν να κάνουν ανάληψη των κερδών τους, μέσω του USDT Wallet και της Binance.

Από τις 20 Μαΐου, τα μέλη της Wind Media, τα μέλη δεν μπορούσαν να κάνουν ανάληψη χρημάτων καθώς οι επιτήδειοι άρχισαν να σηκώνουν τα χρήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία και με πληροφορίες από τα διάφορα social media groups των VIP μελών της Wind Media, τα θύματα της πυραμίδας στην Ελλάδα είναι περίπου 600.000 και τα χρήματα που χάθηκαν πλησιάζουν τα 2 δισ. ευρώ.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ