Εφημερίδα Κοινωνική

Συνελήφθη η σπείρα που «ρήμαξε» τα Μέγαρα – Στο ενεργητικό τους και απαγωγές

Συνελήφθη η σπείρα που «ρήμαξε» τα Μέγαρα – Στο ενεργητικό τους και απαγωγές
18 Μαΐου 2022

Η δράση της σπείρας που απαριθμεί πάνω από 13 άτομα, ξεκίνησε τον Ιανουάριο και κατηγορούνται για 28 κλοπές, ανάμεσα στις οποίες και το εξοχικό σπίτι που ανήκει στην σύζυγο του πρώην αντιπροέδρου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννη Δραγασάκη στα Μέγαρα.

Επιπλέον, στοχοποιούσαν άτομα για τους οποίους είχαν πληροφορίες ότι οι οικογένειές τους κατείχαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Στη συνέχεια φορώντας κουκούλες και με τη χρήση όπλων άρπαζαν από τα σπίτια τους το θύμα που είχαν στοχοποιήσει και τον μετέφεραν σε κρυσφήγετο, προκειμένου να τους αποκαλύψει που είχε τα χρήματα. Παράλληλα επικοινωνούσαν και εκβίαζαν τους συγγενείς τους με σκοπό να αποσπάσουν όλο και μεγαλύτερα χρηματικά ποσά.

Οι δράστες είχαν μελετήσει κάθε κίνησή τους και έμπαιναν στις κατοικίες από το πίσω μέρος και σε ώρες που δεν υπήρχε πολύ κίνηση.

Απήγαγαν… λάθος άτομο

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι πόνταραν στο γεγονός ότι τα θύματα δεν θα καταγγείλουν τα γεγονότα στις διωκτικές αρχές, θεωρώντας ότι οι απειλές και η ψυχολογική βία που ασκούσαν θα λειτουργούσαν αποτρεπτικά. Στις δε επικοινωνίες που είχαν με τα μέλη των οικογενειών των απαχθέντων, φρόντιζαν να ακούσουν ότι τους χτυπούν.

Στην Κόρινθο απήγαγαν το λάθος άτομο και όταν το κατάλαβαν, ένας από τους κατηγορούμενους εμφανίστηκε ως διαμεσολαβητής «εγγυητής», ο οποίος έπαιξε το βασικό ρόλο για την επιστροφή του απαχθέντα τους δικούς του.

Οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται σε απαγωγές δύο νεαρών ΡΟΜΑ από τις περιοχές των Μεγάρων και της Κορίνθου.

Η απαγωγή στα Μέγαρα έγινε στις 6 Φεβρουαρίου. Οι δράστες εισέβαλλαν στο σπίτι ενός ζευγαριού και με την απειλή όπλου πήραν τον σύζυγο. Στη συνέχεια επικοινώνησαν με τον πατέρα του και του είπαν ότι αν θέλει να δει ζωντανό το γιο του θα πρέπει να τους δώσει 100.000 ευρώ. Τόσο ο πατέρας όσο και η σύζυγος στις συνομιλίες που είχαν με τους δράστες κατάφεραν να ρίξουν το ποσό στις 15.000 ευρώ.

Τα χρήματα δόθηκαν σε ραντεβού που είχε ορισθεί από τη… θεία του δράστη.

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ