Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση ΕΣΠ με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κ. Κατσαφάδο

Συνάντηση ΕΣΠ με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κ. Κατσαφάδο
26 Μαΐου 2022

Σε ιδιαίτερα θετικό και εγκάρδιο κλίμα, ήταν η συνάντηση του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κ. Κατσαφάδο, χθες Τετάρτη 25 Μαΐου στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΕΣΠ.

Ο Πρόεδρος Θ. Καπράλος αφού καλωσόρισε τον Υφυπουργό κ. Κ. Κατσαφάδο στα γραφεία του Συλλόγου, τον ευχαρίστησε για την συνεχή επικοινωνία που επιδιώκει με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς, προκειμένου να είναι ενήμερος για τα προβλήματα που απασχολούν το πειραϊκό εμπόριο.

Τέθηκε προς συζήτηση η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες επιχειρήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ζητήματα που αφορούν την επανεκκίνηση της αγοράς, καθώς και θέματα που αφορούν το λιμάνι του Πειραιά και την διασύνδεση ταξιδιωτών και του εμπορικού κόσμου της πόλης, αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης τα οποία συνδέονται άμεσα με την πειραϊκή επιχειρηματικότητα, όπως η έλευση του Μετρό, η μεταστέγαση των Δικαστηρίων, η δημιουργία της Ιπποδάμειας Αγοράς Τροφίμων κ.ά.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΕΣΠ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με το Κέντρο Έρευνας για τη Διακυβέρνηση και την Αειφορία Ι.Κ.Ε. «Ethos Lab» και το «Ινστιτούτο Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας και της Ιστορίας των Επιχειρήσεων Α.Μ.Κ.Ε.», που εκπροσωπούνται από τον κ. Γ. Μέλιο.

Από τη συνεργασία των δύο μερών εκτιμάται ότι θα αναπτυχθούν πολύτιμες συνέργειες, πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στο πεδίο της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης, γεγονός που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της επιχειρηματικής λειτουργίας της πόλης, στην πολιτιστική της ανανέωση και στην τουριστική αναβάθμισή της.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ