Εφημερίδα Κοινωνική

Παρουσίαση βιβλίου για το Βελεστίνο

Παρουσίαση βιβλίου για το Βελεστίνο
12 Μαΐου 2022

Την Τετάρτη, 18 Μαϊου 2022, και ώρα 7 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Park (Δεληγιώργη 2- Πολυμέρη, Βόλος) θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου για το Βελεστίνο με τίτλο, «Ένας τόπος-Μια ζωή. Βελεστίνο και Σταύρος Τρ. Καραμπερόπουλος, (1880-1949)», έκδοση της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα.

Η συγγραφέας του βιβλίου Βασιλεία Γιασιράνη-Κυρίτση με γλαφυρότητα παρουσιάζει τα καταγεγραμμένα στις εφημερίδες του Βόλου γεγονότα του Βελεστίνου μετά την απελευθέρωση του 1881 και τις πρώτες πέντε δεκαετίες του εικοστού αιώνα, περίοδος με σημαντικά ιστορικά γεγονότα, προσφέροντας έτσι μια εικόνα της ζωής του Βελεστίνου με πολλά ονόματα Βελεστινιωτών.

Παράλληλα, η συγγραφέας παρουσιάζει την ζωή και τη δράση του Σταύρου Τρ. Καραμπερόπουλου, ενός δραστήριου ανθρώπου, που συμμετείχε στα κοινά του Βελεστίνου, παππούς του επιμελητή έκδοσης του βιβλίου Δρ. Δημητρίου Καραμπερόπουλου, του συμβολαιογράφου Σταύρου Παπαγεωργίου και του Σταύρου Μητσικώστα. Σε παράρτημα περιλαμβάνεται το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Καραμπερόπουλου.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριος Νασίκας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας και ο επιμελητής της έκδοσης, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Νικ. Βαραλής, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Ορθόδοξη Μαρτυρία» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

E-t

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ