Εφημερίδα Κοινωνική

Παρέμβαση Γουρδομιχάλη για τις καταγγελίες για παράνομα μπαζώματα στα παλιά λατομεία

Παρέμβαση Γουρδομιχάλη για τις καταγγελίες για  παράνομα μπαζώματα στα παλιά λατομεία
28 Μαΐου 2022

Στο δημοτικό συμβούλιο (25/5), ο επικεφαλής των «Πολιτών για τον Κορυδαλλό» Γρηγόρης Γουρδoμιχάλης μιλώντας πριν την ημερήσια διαταξη, ζήτησε εξηγήσεις από τη διοίκηση του Δήμου για τις καταγγελίες κατοίκων του Σχιστού για συνεχή παράνομα μπαζώματα μέσα στην έκταση των 115 στρεμμάτων των παλιών λατομείων, που προορίζονται για την κατασκευή μεγάλου αθλητικού κέντρου.  Ο Γρ. Γουρδομιχάλης ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι η παράνομη απόρριψη μπαζοσκούπιδων αποτελεί «βαρύ περιβαλλοντικό έγκλημα που διώκεται από το νομο».

Ζήτησε  από τη διοίκηση του δήμου «να υποχρεώσει τον εργολάβο στην άμεση απομάκρυνση της τεράστιας ποσότητας μπαζοσκούπιδων που παράνομα εχει απορρίψει»

Συνέχισε λεγοντας ότι «κάθε κυβικό μέτρο μπαζών που απορρίπτεται στο χώρο, λογω του μεγάλου κόστους απομάκρυνσης, κάνει ακόμα πιο δύσκολη την μελοντική κατασκευή του αθλητικού κέντρου».

Τόνισε ακόμα  ό,τι η διοίκηση του δήμου πρέπει να διώξει αμέσως απο τα παλιά λατομεία όλα τα χωματουργικά μηχανήματα του εργολάβου, να σφραγίσει το χώρο και να απαγορεύσει την είσοδο στο μελλον».

Τέλος προειδοποιησε ό,τι οι «Πολίτες για τον Κορυδαλλό» θα παρακολουθούν στενά τα παλιά λατομεία και θα κάνουν οτι χρειάζεται για να αποτραπεί η παραπέρα υποβάθμιση τους.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ