Εφημερίδα Κοινωνική

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Ράκος» η μητέρα – «Ντροπή σου, είσαι κτήνος, ο Θεός να σε κάψει, βίασες το παιδί μου»

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Ράκος» η μητέρα – «Ντροπή σου, είσαι κτήνος, ο Θεός να σε κάψει, βίασες το παιδί μου»
09 Μαΐου 2022

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Με την εξέταση των γονέων της αθλήτριας που έχει καταγγείλει τον προπονητή της ιστιοπλοΐας για το βιασμό της πριν από έντεκα χρόνια συνεχίστηκε σήμερα Δευτέρα (9/5) στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του κατηγορούμενου.

Η υπόθεση, όπως είναι γνωστό, έφτασε στη δικαιοσύνη μετά τις αποκαλύψεις που έκανε η ολυμπιονίκης Μαρία Μπεκατώρου, και εντάσσεται στις ποινικές δικογραφίες που ερευνώνται από τις δικαστικές αρχές στο πλαίσιο του κινήματος του κινήματος του #metoo στη χώρα μας.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση της Αμαλίας , η οποία μετά από σχετική απόφαση του δικαστηρίου, έγινε κεκλεισμένων των θυρών για λόγους προστασίας της κοπέλας και για να αποφευχθεί η επαναθυματοποίησή της, όπως συμβαίνει σε τέτοιες υποθέσεις .

Πρώτη ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα η μητέρα της αθλήτριας, η οποία περιέγραψε πως μέσω ενός ηχογραφημένου μηνύματος που άφησε η κόρη της στο κινητό του πατέρα της πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί στο παιδί της. «Εγώ έμαθα για τη δράση του από το ηχογραφημένο μήνυμα του παιδιού μου στο κινητό του πατέρα της. Ήταν ένα καταρρακωμένο παιδί. Μας ανάφερε ότι ο κατηγορούμενος, δεν είναι αυτός που πιστεύετε, με βιάζει εδώ και δύο χρόνια, το τελευταίο διάστημα απειλεί τη ζωή μου και με χτυπάει ανελλιπώς» κατέθεσε η μάρτυρας στο δικαστήριο.

«Όλο το βράδυ κλαίγαμε. Δε της δείξαμε να καταλάβει ότι είχαμε ακούσει. Ακούσαμε για ένα άνθρωπο, δικό μας, που τον ξέραμε, που εμένα μου έδειχνε θαυμασμό, για πολλά, την ηθική μου, τη σχέση μου με άνδρα μου. Προσπαθούσε να μας χαϊδέψει τα αυτιά, αντιλήφθηκα στη συνέχεια» κατέθεσε η μάρτυρας περιγράφοντας τα συναισθήματά της όταν έμαθε με τον τρόπο αυτό για το τί είχε συμβεί στο παιδί της.

Η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως μέχρι και την αποκάλυψη της κόρης της για όσα βίωνε η ίδια και ο σύζυγος της διατηρούσαν καλή σχέση με τον προπονητή.

Εισαγγελέας : Υπάρχουν καταθέσεις ότι η κόρη σας επιδίωκε να βρισκόταν κοντά του και πως ανάμεσα στην κόρη σας και τον προπονητή έτρεχε κάτι παραπάνω, γιατί να έρθουν να καταθέσουν όλα αυτά στην ανάκριση;

Μάρτυρας : Μου κάνει εντύπωση ότι ήρθαν και τα είπαν αυτά. Πιστεύω πως καλύπτουν άλλους που θέλουν να αποφύγουν πειθαρχικές ευθύνες των ανθρώπων και του ομίλου και από ζήλια και μόνο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Θέλαν να καλύψουν πειθαρχικές κυρώσεις που θα είχαν μέλη του ομίλου.

Εισαγγελέας : Τι πειθαρχικές κυρώσεις θα είχανε τα μέλη του δ.σ. για ενέργειες που είχε κάνει κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Όταν το έμαθαν δεν έκαναν τίποτα.

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ