Εφημερίδα Κοινωνική

Τρ. Αλεξιάδης: Να δημοσιευτεί εγκαίρως η προκήρυξη για την πρόσληψη Καθηγητών Κινηματογράφου και Χορού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία

Τρ. Αλεξιάδης: Να δημοσιευτεί εγκαίρως η προκήρυξη για την πρόσληψη Καθηγητών Κινηματογράφου και Χορού στα Καλλιτεχνικά Σχολεία
05 Απριλίου 2022

Το τεράστιο πρόβλημα ελλιπούς διδασκαλίας που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των Καλλιτεχνικών Σχολείων της χώρας λόγω της καθυστερημένης πρόσληψης καθηγητών ειδικοτήτων χορού και κινηματογράφου φέρνει στη Βουλή ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης, καταθέτοντας ως Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

«Χωρίς να έχει συσταθεί κλάδος εκπαιδευτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Χορού και Κινηματογράφου από το Υπουργείο Παιδείας, χωρίς να έχουν καν προκηρυχθεί θέσεις για τις συγκεκριμένες ειδικότητες, η πρόσληψη των ωρομίσθιων καθηγητών χορού και κινηματογράφου γίνεται καθυστερημένα τον Γενάρη κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα οι μαθητές να περνούν το μισό σχολικό έτος χωρίς τους συγκεκριμένους καθηγητές. Παρά τη θετική εισήγηση της Επιτροπή Ένταξης Πτυχιούχων σε Κλάδους Εκπαιδευτικών του Ι.Ε.Π. για τη σύσταση νέου εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ Κινηματογράφου από τον Σεπτέμβριο του 2019, λόγω της απραξίας, της απίστευτης κωλυσιεργίας και της μετάθεσης αρμοδιοτήτων το θέμα έχει βαλτώσει, ενώ η δημιουργία κλάδου ΠΕ Χορού δεν υπάρχει καν στον ορίζοντα».

Στην επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου – Δραπετσώνας ζητά η προκήρυξη θέσεων των ωρομισθίων Καθηγητών Χορού και Κινηματογράφου να γίνει, ως εξαιρετικά επείγουσα, τον Μάιο 2022, ώστε να καταστεί εφικτό να αναλάβουν καθήκοντα οι καθηγητές αυτών των ειδικοτήτων τον Σεπτέμβριο 2022.

Ο Τρ. Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις από την αρμόδια Υπουργό καθώς και ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκρισή της για την επίλυση του προβλήματος.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ