Εφημερίδα Κοινωνική

Ελλείψεις σε λάπτοπ και κινητά λόγω του lockdown στην Σανγκάη

Ελλείψεις σε λάπτοπ και κινητά λόγω του lockdown στην Σανγκάη
14 Απριλίου 2022

Μεγάλα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα προκαλεί το lockdown στην Κίνα και ειδικά στην Σανγκάη, λόγω κοροναϊού, καθώς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Τουλάχιστον 30 εταιρείες τεχνολογίας της Ταϊβάν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω του lockdown στην Σανγκάη προκαλώντας σοκ στην αγορά των τεχνολογικών προϊόντων, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι καταγράφονται ελλείψεις σε εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, φωτοβολταϊκών πάνελ και μπαταριών.

Το lockdown επηρεάζει και την Ελλάδα, αφού παρατηρούνται καθυστερήσεις έως και 2 εβδομάδων στις παραδόσεις από Κίνα, σε σχέση με πριν, ειδικά στον κλάδο ένδυσης-υπόδησης, στον ξενοδοχειακό εξοπλισμό και σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Προβλήματα φυσικά υπάρχουν και στην ίδια τη Σανγκάη, με ελλείψεις να εμφανίζονται πλέον σε βασικά αγαθά, και τους κατοίκους να δυσκολεύονται να βρουν τρόφιμα και φάρμακα.

Αποτέλεσμα είναι πολλοί να προσπαθούν να βρουν πράγματα στην μαύρη αγορά και να πέφτουν θύματα απατεώνων, που υπόσχονται να τους φέρουν αγαθά τα οποία και δε βλέπουν ποτέ.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ