Εφημερίδα Κοινωνική

Διάγγελμα Μητσοτάκη – Ανακοινώνει μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης

Διάγγελμα Μητσοτάκη – Ανακοινώνει μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης
01 Απριλίου 2022

Διάγγελμα του Πρωθυπουργού αναμένεται το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης ακρίβειας που «καίει» τους πολίτες αναμένεται να προχωρήσει στην ανακοίνωση δύο ακόμη μέτρων. Της μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα και της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Για τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι είναι μία από τις βασικές προτάσεις που εξετάζονται αυτό το διάστημα προκειμένου να ελεγχθούν οι τιμές και να μπει φρένο στο ράλι τιμών που έχει μεγάλες επιπτώσεις στο καλάθι της νοικοκυράς. Αυτό που εξετάζεται είναι να εφαρμοστεί σε πολύ βασικά προϊόντα, όπως είναι για παράδειγμα το ψωμί και το γάλα.

Σε ότι αφορά στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, οι προτάσεις της αγοράς για:

α) μείωση του Φ.Π.Α. στα καύσιμα από 24% στο 13%, με τιμές διυλιστηρίου 0,8 €, 1,00 € και 1,30€, με τα έσοδα του Δημοσίου να διαμορφώνονται αντίστοιχα από 1,11 €/λίτρο σε 0,93 €/λίτρο, από 1,17 €/λίτρο σε 0,96 €/λίτρο και από 1,25€/λίτρο σε 1,01 €/λίτρο.

και β) μείωση του Ε.Φ.Κ. από 0,7€/λίτρο στο 0,5 € / λίτρο με Φ.Π.Α 24% και 13%, με τα έσοδα του Δημοσίου να διαμορφώνονται αντίστοιχα από 1,08 €/λίτρο σε 0,83 €/λίτρο και 0,68 €/ λίτρο, φαίνεται ότι ακούστηκαν και αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα από την κυβέρνηση.

Εν αναμονή λοιπόν του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού. Μέχρι τότε… Καλό μήνα!

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ