Εφημερίδα Κοινωνική

Ανάπλαση ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΡΑΗ -Πίεσε και βρήκε χρηματοδότηση η δημοτική Αρχή Μώραλη!

 Breaking News

Ανάπλαση ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΡΑΗ -Πίεσε και βρήκε χρηματοδότηση η δημοτική Αρχή Μώραλη!
19 Απριλίου 2022

 

Ένα έργο που κανονικά θα έπρεπε να είχε γίνει ανταποδοτικά από την Αττικό Μετρό, τελικά, θα πάρει «σάρκα και οστά» μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης!

 

 

Σε δύσκολες περιόδους για την αυτοδιοίκηση, οι ενέργειες που γίνονται σε ό,τι έχει να κάνει με την αναβάθμιση της εικόνας των πόλεων πρέπει να αναδεικνύονται.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ πληροφορήθηκε ότι μετά από μεγάλη προσπάθεια, η δημοτική Αρχή του Γιάννη Μώραλη κατάφερε να εντάξει την ανάπλαση της πλατείας Κοραή, της κεντρικής δηλαδή πλατείας του Πειραιά, σε χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης με ποσό πλέον των 3εκ. ευρώ.

Giannis Moralis

Μια κίνηση ιδιαίτερα σημαντική και ουσιαστική, αν αναλογιστούμε ότι οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου δεν κατόρθωσαν καν να  εντάξουν την ανάπλασή της στα ανταποδοτικά της Αττικό Μέτρο, κάτι που θα έπρεπε να ήταν προτεραιότητα!

Όλα αυτά τα χρόνια, η πλατεία Κοραή, το στέκι πολλών Πειραιωτών, σήκωσε μεγάλο βάρος της έλευσης των μέσων σταθερής τροχιάς στην πόλη και αλλοιώθηκε η εικόνα της. Πληγώθηκαν τα καταστήματά της, συρρικνώθηκε ο χώρος της.

Ο Πειραιάς θέλει την κεντρική του πλατεία ζωντανή, σύγχρονη, ανανεωμένη. Μπράβο στο Δήμαρχο που βρήκε τον τρόπο να γίνει αυτό πράξη μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Διότι, αν νομίζετε ότι σε τούτες τις εποχές το να αναπλάσεις μια πλατεία και μάλιστα κεντρική, βρίσκοντας χρηματοδοτικούς πόρους, είναι εύκολη υπόθεση, τότε πλανάστε πλάνην οικτρά!

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ θα σας παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από την ανάπλαση της πλατείας Κοραή, τις επόμενες ημέρες, αναμένοντας και επίσημα την ανακοίνωση από τον Δήμο Πειραιά.

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ