Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΥΡΙΖΑ: Δίνει «άλλοθι» στον Βασίλη Δημάκη – «Κόλαφος για τους βασανιστές του, αν δεν επιστρέψει στη φυλακή»

ΣΥΡΙΖΑ: Δίνει «άλλοθι» στον Βασίλη Δημάκη – «Κόλαφος για τους βασανιστές του, αν δεν επιστρέψει στη φυλακή»
18 Μαρτίου 2022

«Άλλοθι» στον δραπέτη -πλέον- Βασίλη Δημάκη φαίνεται να παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τομέας Δικαιωμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Δημάκης είχε λάβει εκπαιδευτική άδεια, με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού. Το πρωί της Πέμπτης δεν παρουσιάστηκε, ως όφειλε, στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής, όπου είναι φοιτητής.

Ο Δημάκης έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, πλαστογραφία και παράνομη οπλοφορία. Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Στην ανακοίνωσή του έπειτα από την εξέλιξη αυτή, ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τον βαθύ προβληματισμό, αλλά και την ανησυχία του για την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη. «Ελπίζουμε ο Βασίλης Δημάκης να είναι καλά. Να μην κινδυνεύει η ζωή και η υγεία του. Αν εκούσια επέλεξε να απενεργοποιήσει το «βραχιολάκι», εκφράζουμε βαθύ προβληματισμό γι” αυτήν την απόφασή του» τονίζει.

«Όχι» συνεχίζει, «γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα έπρεπε να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο και να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια και αδιέξοδο τις προσπάθειες άλλων κρατουμένων να σπουδάσουν ή να ζήσουν σποραδικά, μικρά διαλείμματα ελευθερίας. Αλλά γιατί το «σωφρονιστικό» μας σύστημα θα ερμηνεύσει με αυτόν τον βαθιά συντηρητικό και διεστραμμένο τρόπο μια τέτοια εξέλιξη. Θα αδικήσει, θα περιορίσει, θα βασανίσει ακόμα περισσότερο».

«Ταυτόχρονα, όμως, θέλουμε να δηλώσουμε με σαφήνεια. Αν ο Βασίλης Δημάκης δεν επιστρέψει στη φυλακή, αυτό δεν θα είναι κόλαφος για όσους στο παρελθόν με θέρμη υποστήριξαν -και πολύ καλά έκαναν- τον αγώνα του, ούτε τροχοπέδη στα ελάχιστα, ανακουφιστικά για τους κρατούμενους και τις κρατούμενες μέτρα. Θα είναι κόλαφος για τους βασανιστές του. Για όλους αυτούς, που όπως κατ’ εξοχήν η σημερινή ακροδεξιά κυβέρνηση κάνει, στηρίζουν και διαιωνίζουν ένα «σωφρονιστικό» σύστημα που εκδικείται, εξευτελίζει, εμποδίζει κάθε προοπτική ελεύθερης ζωής και ομαλής επιστροφής στην κοινωνία στον κάθε Δημάκη, στον κάθε κρατούμενο/η» προσθέτει.

«Το ποιος τελικά ευθύνεται, αποδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο οι πρόσφατες εκτιμήσεις και εκθέσεις διεθνών οργανώσεων, επιστημόνων και έγκυρων δημοσιογραφικών οργανισμών για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές» καταλήγει ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ