Εφημερίδα Κοινωνική

Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά: «Συμβούλιο πόλης» για την εμπλοκή στο Νέο Δικαστικό Μέγαρο – Το σχόλιο του Δημάρχου για ΣτΕ-ΟΛΠ

Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά: «Συμβούλιο πόλης» για την εμπλοκή στο Νέο Δικαστικό Μέγαρο – Το σχόλιο του Δημάρχου για ΣτΕ-ΟΛΠ
17 Μαρτίου 2022

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, την Τετάρτη το απόγευμα. Ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα θέματα που συζητήθηκαν.

1)      ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Τα νέα δεν είναι ευχάριστα, για ένα θέμα που η πόλη «παλεύει» χρόνια. Ο Δήμος απαιτεί από το κεντρικό κράτος να βρεθεί άμεσα λύση πριν χαθεί η προθεσμία του Ταμείου Ανάκαμψης. Σε περίπτωση που υπάρξει νέα αδράνεια από πλευράς Πολιτείας, οι πληροφορίες λένε ότι «νέα δικαστήρια στον Πειραιά δεν πρόκειται να δούμε». Η δημοτική Αρχή κινητοποιείται, όπως και ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης, με συγκεκριμένες προτάσεις. Το κτίριο στο Τελωνείο βρίσκει (και αυτό) εμπόδια, σύμφωνα με νεότερη έκθεση. Αναμένεται να γίνει ένα συμβούλιο πόλης για να υπάρξει συντονισμός δράσεων και «πιέσεων». Σε αυτό το συμβούλιο πόλης η δημοτική Αρχή δεν θα προτείνει κτίριο (καθώς δεν είναι δική της ευθύνη) αλλά σκοπεύει να σηκώσει «ψηλά» την απαίτηση να τελεσφορήσει ΑΜΕΣΑ ο διαγωνισμός.

2)      ΟΛΠ-ΣτΕ: Μετά το «μπλόκο» που έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην άδεια εργασιών για την κατασκευή του νέου προβλήτα κρουαζιέρας στην Πειραϊκή, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, σχολίασε τα εξής: «Περιμένουμε να δούμε το σύνολο της απόφασης. Είναι προφανές ότι ο ΟΛΠ πρέπει να σταματήσει τις εργασίες (με βάση την περίληψη). Εμείς είμαστε υπέρ της νομιμότητας. Τα έγγραφα που μας έφερναν, μας διαβεβαίωναν ότι όλα προχωρούσαν νόμιμα. Ωστόσο, με την τελευταία εξέλιξη υπάρχει ζήτημα ευθύνης διαδικασιών. Σεβόμαστε την απόφαση και θα ενεργήσουμε βάση αυτής, αξιολογώντας τα δεδομένα».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ