Εφημερίδα Κοινωνική

Απολύθηκαν 7 δικαστές από τον Άρειο Πάγο λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Απολύθηκαν 7 δικαστές από τον Άρειο Πάγο λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων
03 Μαρτίου 2022

Με δεύτερο πακέτο αποφάσεων της Πειθαρχικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου απολύθηκαν 7 δικαστές, για υπηρεσιακή ανεπάρκεια λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

Στην Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με πρόεδρο την Μαρία Γεωργίου και με την συμμετοχή του Εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Βασίλη Πλιώτα, παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης 9 δικαστές, στο βαθμό του Πρωτοδίκη.

Ήδη στην εκπνοή του περασμένου έτους η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου είχε αποπέμψει από το δικαστικό σώμα 6 δικαστές λόγω και πάλι των μεγάλων καθυστερήσεων που είχαν στην έκδοση αποφάσεων.

Εξ΄ αυτών, 7 δικαστές απολύθηκαν, η μία κρίθηκε ότι πρέπει να παραμείνει στο σώμα καθώς το θέμα των καθυστερήσεων ήταν παροδικό και ήδη το μεγαλύτερο μέρος του έχει ξεπεραστεί και μια υπόθεση αναβλήθηκε για λόγους υγείας της ελεγχόμενης δικαστικής λειτουργού.

Από τους 7 δικαστές που απολύθηκαν οι 3 δήλωσαν ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς που επιτάσσει η Δικαιοσύνη και για το λόγο αυτό ζήτησαν να απολυθούν και να διοριστούν σε υπηρεσία του Δημοσίου τομέα, όπως έχουν την δυνατότητα από το νόμο. Κάποια από τις τρεις δικαστικούς λειτουργούς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο άμεσο μέλλον η κατάσταση στην Δικαιοσύνη θα είναι πολύ πιεστική και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της, ενώ άλλη, τρίτη, επικαλέστηκε και λόγους υγείας. Ομόφωνα η Πειθαρχική Ολομέλεια αποφάσισε την οριστική απόλυση των 3 και τον διορισμό τους στο Δημόσιο.

Οι 3 δικαστικοί λειτουργοί που δήλωσαν ότι επιθυμούν να απολυθούν είχαν μεγάλες καθυστερήσεις. Στην μία περίπτωση Πρωτοδίκης είχε 5 πειθαρχικές ποινές και της είχαν αφαιρεθεί 400 υποθέσεις λόγω των καθυστερήσεων από το έτος 2012, ενώ σε άλλη περίπτωση αφαιρέθηκαν 86 δικογραφίες που εκκρεμούσαν από το 2018. Και στις τρεις αυτές περιπτώσεις είχαν ασκηθεί πειθαρχικές αγωγές και παρ΄ όλα αυτά οι καθυστερήσεις συνεχιζόντουσαν.

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ