Εφημερίδα Κοινωνική

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κίεβο – Αδειάζουν ΑΤΜ και σούπερ μάρκετ και φεύγουν από την πρωτεύουσα οι άμαχοι

 Breaking News

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Κίεβο – Αδειάζουν ΑΤΜ και σούπερ μάρκετ και φεύγουν από την πρωτεύουσα οι άμαχοι
24 Φεβρουαρίου 2022

Με εναέριες και επίγειες δυνάμεις πολιορκούν οι ρωσικές δυνάμεις το Κίεβο, σφίγγοντας ολοένα και περισσότερο τον κλοιό γύρω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ενώ στρατιωτικές επιχειρήσεις διεξάγονται σε πολλές περιοχές στην ουκρανική επικράτεια με στόχο την κατάληψη βασικών δομών της χώρας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, έως το βράδυ η μισή ουκρανική επικράτεια θα έχει καταληφθεί από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Η ουκρανική πρωτεύουσα αρχίζει να αδειάζει, καθώς οι πολίτες σπεύδουν από το πρωί να προμηθευτούν με λεφτά από τα ATM των τραπεζών και με τα απαραίτητα αγαθά από τα σούπερ μάρκετ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εγκαταλείπουν την ουκρανική πρωτεύουσα, αναζητώντας περιοχές σε ασφαλή -ει δυνατόν- απόσταση από τις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, στην Ουκρανία επιβλήθηκαν ήδη Capital Controls, με τους πολίτες να έχουν δικαίωμα ανάληψης ενός ποσού λίγο πάνω από τα 200 ευρώ.

Ρωσικά ελικόπτερα Mi-8 εθεάθησαν να πετούν πάνω από την ουκρανική πρωτεύουσα, καθώς και στο διεθνές αεροδρόμιο Αντόνοβ, το οποίο βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο.

Όλα δείχνουν ότι στόχος του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν είναι να καταλάβει το Κίεβο και τα κυβερνητικά κτίρια και να ρίξει την κυβέρνηση του Ζελένσκι.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να πάρουν τον έλεγχο των πυρηνικών μονάδων του Τσερνομπίλ, προφανώς για να ελέγξει την ενέργεια και τις βασικές υποδομές στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροδρόμιο του Κιέβου βρίσκεται υπό κατάληψη, ενώ στις φλόγες έχει παραδοθεί το κτίριο της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ