Εφημερίδα Κοινωνική

Πάτρα: «Σπάει» την σιωπή του ο γιατρός της Τζωρτζίνας – «Οι στιγμές που ζήσαμε ήταν συγκλονιστικές»

 Breaking News

Πάτρα: «Σπάει» την σιωπή του ο γιατρός της Τζωρτζίνας – «Οι στιγμές που ζήσαμε ήταν συγκλονιστικές»
28 Φεβρουαρίου 2022

Συνεχίζονται οι εξελίξεις αναφορικά με τη μυστηριώδη υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, νέα στοιχεία έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Για πρώτη φορά σήμερα, μίλησε ο αναισθησιολόγος που επανέφερε στη ζωή την Τζωρτζίνα, μετά από ανακοπή καρδιάς.

Συγκλονίζουν τα όσα περιγράφει ο γιατρός, όταν επί 50 λεπτά προσπαθούσε μαζί με άλλους γιατρούς να επαναφέρουν το τρίτο παιδί της οικογένειας στη ζωή.

«Έκανα το καθήκον μου, έκανα τη δουλειά μου, θεωρώ ότι έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Ήταν μία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές της καριέρας μου, λόγω της διάρκειας, λόγω της συγκινησιακής φόρτισης, λόγω του ότι είχαμε να κάνουμε με ένα παιδί μίας οικογένειας, που έπαθε καρδιακή ανακοπή και πέθαινε. Προσπαθούσαμε 45 με 50 λεπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως, «το παιδί ήταν πεθαμένο, ήταν σε καρδιακή ανακοπή. Είχε σταματήσει η καρδιά της και όλες οι ζωτικές λειτουργίες. Τα πάντα. Δεν στέλνεται αίμα στα κύτταρα, οπουδήποτε, και επέρχεται θάνατος» συμπλήρωσε.

«Αν το περιστατικό συμβεί μέσα σε νοσοκομείο, έχουμε μαρτυρίες ότι πριν από κάποια λεπτά ήταν καλά, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ανάνηψη και ό,τι μπορούμε περισσότερο. Ειδικά σε ένα παιδί. Γιατί τα παιδιά έχουν όργανα που είναι πιο ανθεκτικά, πιο υγιή, το παλεύουμε περισσότερο. Δεν υπήρχαν ενδείξεις μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι υπήρχε καρδιολογικό πρόβλημα στο παιδί. Σε τόσα της πορείας μου, δεν μου έχει συμβεί τόσος χρόνος ανάνηψης σε άλλο παιδί» εξηγεί σε άλλο σημείο.

«Η Τζωρτζίνα ήταν η μοναδική που η ανάνηψη κράτησε 50 ολόκληρα λεπτά. Κάναμε προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στο παιδί οι οποίες φάνηκαν να αποδίδουν. Στα 50 λεπτά φάνηκε το παιδί άρχισε να έχει ζωτικά σημεία», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ