Εφημερίδα Κοινωνική

Euroferry Olympia: «Πείτε μου ότι είμαι ζωντανός, άκουγα και άλλες φωνές», οι πρώτες κουβέντες του Λευκορώσου

 Breaking News

Euroferry Olympia: «Πείτε μου ότι είμαι ζωντανός, άκουγα και άλλες φωνές», οι πρώτες κουβέντες του Λευκορώσου
20 Φεβρουαρίου 2022

Σε κατάσταση απόλυτου σοκ βρισκόταν ο Λευκορώσος οδηγός φορτηγού (με λιθουανικές πινακίδες) που βρέθηκε ζωντανός δυόμισι μέρες μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Euroferry Olympia, στο Ιόνιο. Οι πρώτες κουβέντες που είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν: «Πείτε μου ότι είμαι ζωντανός». Όταν ρωτήθηκε για άλλους επιβάτες, φέρεται να είπε ότι «άκουγα και άλλες φωνές».

Ο επιβάτης απεγκλωβίστηκε και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του δείχνει να είναι καλή.

Ο Λευκορώσος οδηγός φορτηγού εντοπίστηκε σε ένα σημείο το οποίο τα συνεργεία φρόντιζαν να ψύχουν συνεχώς. Ο ίδιος φέρεται να ανέβηκε μόνος στο κατάστρωμα και από εκεί τα συνεργεία τον κατέβασαν. Στοι πλοίο ανέβηκαν δύο πυροσβέστες και ακολουθούν αντίστροφα την πορεία του διασωθέντος για να φτάσουν στο σημείο από το οποίο αυτός ξεκίνησε. Και αυτό διότι ο Λιθουανός είπε πως άκουγε φωνές από άλλους εγκλωβισμένους.

Να σημειώσουμε πως το πλοίο έχει πάρει μια κλίση 3-4 μοιρών αλλά δεν κινδυνεύει.

Ρυμουλκήθηκε το πλοίο προς την Κέρκυρα

Στο μεταξύ ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές σημείο το πλοίο. Βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μιλίου απο τον Αλμυρό της Κέρκυρας και δίπλα του βρίσκονται 2 πλωτά του Λιμενικού και 4 ρυμουλκά. Καθώς το μισοκαμένο επιβατηγό/οχηματαγωγό βρίσκεται σε ασφαλές σημείο , παραμένει κυρίαρχη η αγωνία για τους 11 -πλέον- αγνοούμενους, οι 3 εκ των οποίων είναι Έλληνες.

Οι συγγενείς όσων παραμένουν χαμένοι, όπως και ο καθένας, ελπίζουν και εύχονται οι οικείοι τους να έχουν αντέξει ύστερα από δύο 24ωρα, αρχικά μέσα στην εστία της πυρκαγιάς και κατόπιν στο πλημμύρισμα του φέρι με δεκάδες τόνου νερού που ερρίφθησαν για την πυρόσβεσή του.

Το Euroferry Olympia έχει πάρει κλίση, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη ρυμούλκησή του σε ασφαλές αγκυροβόλιο. Παρόλο που υπάρχει ανησυχία για τον κίνδυνο βύθισης του πλοίου, η κλίση του θεωρείται ως ελεγχόμενη.

euroferry1

Οι έρευνες των ειδικών διασωστικών ομάδων, πάνω στο πλοίο καθώς και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κέρκυρας και Ερεικούσας όπου ξέσπασε η πυρκαγιά διακόπηκαν προσωρινά τη νύχτα του Σαββάτου, λόγω του σκότους αλλά και των εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες έφταναν τους 500-600 βαθμούς Κελσίου πάνω στο Euroferry Olympia. Εκτός από τα ρυμουλκά επιχειρούν ακόμη 3 περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής και 1 πλωτό πυροσβεστικό.

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ