Εφημερίδα Κοινωνική

Εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη Deltacron -“Nα μην βιαζόμαστε με την άρση των μέτρων” επεσήμανε καθηγητής Γενετικής

 Breaking News

Εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη Deltacron -“Nα μην βιαζόμαστε με την άρση των μέτρων” επεσήμανε καθηγητής Γενετικής
16 Φεβρουαρίου 2022

“Nα μην βιαζόμαστε με την άρση των μέτρων” επεσήμανε ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής  του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης αποκαλύπτοντας ότι, μόλις, χθες Τρίτη εντοπίστηκε στη Βρετανία η νέα παραλλαγή με το όνομα… Deltacron!

Πρόκειται για παραλλαγή που συνδυάζει στοιχεία της Δέλτα και της Όμικρον και η οποία όπως είπε είχε εντοπιστεί αρχικά στην Κύπρο και τότε όταν είχε ανακοινωθεί το επιστημονικό εύρημα είχε ειπωθεί πως ήταν επιστημονικό λάθος.

Ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής  του ΑΠΘ, επεσήμανε μιλώντας στο OPEN πως η Βρετανία διαθέτει το καλύτερο σύστημα επιτήρησης και ο εντοπισμός της νέας παραλλαγής Deltacron για την οποία οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμα τίποτα βάζει νέα δεδομένα στο τραπέζι.

Όπως είπε το μόνο ευχάριστο είναι ότι εκτιμάται πως όσοι έχουν εμβολιαστεί και με τις τρεις δόσεις μάλλον θα είναι αρκετά προστατευμένοι απέναντι στην παραλλαγή που συνδυάζει και τη Δέλτα και την Όμικρον αλλά θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην περάσει στους πολίτες η λογική ότι η πανδημία υποχωρεί. Μάλιστα, εξήγησε ότι χρησιμοποιείται κακώς ο όρος πως ο ιός έχει γίνει ενδημικός.

Επισημαίνεται ότι στις αρχές Ιανουαρίου ανακοινώθηκε από την ομάδα του καθηγητή του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, δρ. Λεοντίου Κωστρίκη ότι εντοπίστηκε η παραλλαγή Deltacron σε 25 ασθενείς.

Σε δηλώσεις του όσον αφορά τη μεταδοτικότητα του νέου στελέχους, ο δρ Κωστρίκης είχε αναφέρει πως το εάν θα επικρατήσει της Όμικρον και της Δέλτα, «αυτό είναι νωρίς να διαφανεί», ωστόσο, σύμφωνα με τις δικές του αναλύσεις, θεωρεί πως «το νέο στέλεχος θα μπορούσε να εκτοπίσει την Όμικρον».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ