Εφημερίδα Κοινωνική

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Έρευνα για την κίνηση της αγοράς την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Έρευνα για την κίνηση της αγοράς την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων
28 Φεβρουαρίου 2022

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς πραγματοποίησε την περιοδική έρευνα για την κίνηση της αγοράς κατά τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο του 2022, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, όπου η αγορά είχε λειτουργήσει κάτω από διαφορετικές ταχύτητες.

Το σύνολο των πωλήσεων κατά την συγκεκριμένη περίοδο κινήθηκε, κατά μεγάλη πλειοψηφία, κάτω από τις προσδοκίες και τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, το 28% των επιχειρήσεων δήλωσαν ότι οι πωλήσεις τους κινήθηκαν σε υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με πέρσι, το 27% στα ίδια επίπεδα, ενώ για το  45% των επιχειρήσεων οι πωλήσεις κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Σημαντικά ευρήματα της έρευνας αποτελούν επίσης η έντονη ανησυχία για το ενεργειακό κόστος, το αυξημένο κόστος επανατροφοδότησης των καταστημάτων και πως σχεδόν το σύνολο  των ερωτηθέντων δηλώνουν, ότι  δεν συνέβαλλε θετικά το άνοιγμα της Κυριακής 16 Ιανουαρίου στον τζίρο της εκπτωτικής περιόδου.

Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η καλύτερη περίοδος των εκπτώσεων από άποψη αγοραστικής κίνησης ήταν  οι δύο πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου, ενώ σημαντικά ενισχυμένη ήταν η χρήση των πιστωτικών καρτών, που φτάνει να αποτελεί πια τον κύριο τρόπο συναλλαγής.

Το σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον που καλούνται να λειτουργήσουν οι μικρομεσαίες είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, λόγω της υγειονομικής αλλά και της  ενεργειακής κρίσης, που προστέθηκε στο κάδρο και φαίνεται πως θα μας συντροφεύει τους επόμενους μήνες. Επομένως,  η στήριξη της βιωσιμότητάς τους, η βελτίωση της λειτουργίας τους και η προσαρμογή τους στις σύγχρονες ανάγκες της καινοτόμου επιχειρηματικότητας θα πρέπει είναι βασικές προτεραιότητες, ώστε να οδηγηθούν στο δρόμο της ανάπτυξης.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ