Εφημερίδα Κοινωνική

Αττική Οδός: Ξεπέρασαν τις 9.500 οι αιτήσεις για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ

Αττική Οδός: Ξεπέρασαν τις 9.500 οι αιτήσεις για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ
11 Φεβρουαρίου 2022

Χιλιάδες είναι οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στην πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις για όσους εγκλωβίστηκαν με τα αυτοκίνητά τους μέσα στα χιόνια στην Αττική οδό.

Συγκεκριμένα πάνω από 9.500 αιτήματα είχαν κατατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χθες στην ειδική πλατφόρμα της Αττικής Οδού για τα οχήματα που αποκλείστηκαν στα χιόνια κατά το σφοδρό πέρασμα της «Ελπίδας» σύμφωνα με το Mega.

Ο αριθμός των ηλεκτρονικών αιτημάτων για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ ξεπέρασε τις προβλέψεις, ειδικά από την στιγμή που οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των οχημάτων που εγκλωβίστηκαν κάνουν λόγο το ανώτερο για 4.000.

Είναι ενδεικτικό ότι από το άνοιγμα της πλατφόρμας την προηγούμενη Παρασκευή (4/2/2022), ως τη Δευτέρα είχαν υποβληθεί περί τις 6.000 αιτήσεις. Αυτές ως την Πέμπτη ξεπέρασαν τις 9.500. Η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις έκλεισε στις 17.00 το απόγευμα της Παρασκευής (11.02.2022).

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 2.000 οχήματα είναι αυτά που θα αποζημιωθούν πολύ άμεσα, καθώς από την ανάλυση της εταιρείας, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής έχουν ήδη «κλειδώσει» οι σχετικές καταγραφές.

Οι οδηγοί είχαν την δυνατότητα να καταχωρήσουν την περιοχή ή το σημείο αποκλεισμού, αποδεικτικό της καταβολής των διοδίων (εφόσον δεν είχε σταματήσει η πληρωμή τους) ή ο κωδικός του πομποδέκτη, καθώς και φωτογραφίες από το σημείο αποκλεισμού του οχήματος. Στα απαραίτητα στοιχεία είναι ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, η ώρα εισόδου στον αυτοκινητόδρομο, ο σταθμός διοδίων εισόδου, καθώς και το σημείο, ημέρα και ώρα (κατά προσέγγιση) εξόδου του οχήματος από την Αττική Οδό.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η καταχώρηση της αίτησης στην πλατφόρμα είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως οποιασδήποτε άλλης αίτησης έχει σταλεί ηλεκτρονικά έως τώρα, ενώ η εταιρεία θα ενημερώσει απευθείας τους αιτούντες για την εξέλιξη της διαδικασίας.

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ