Εφημερίδα Κοινωνική

Αποκλειστικό: ΑΘΩΟΙ παμψηφεί οι κατηγορούμενοι του Πειραϊκού Συνδέσμου

 Breaking News

Αποκλειστικό: ΑΘΩΟΙ παμψηφεί οι κατηγορούμενοι του Πειραϊκού Συνδέσμου
08 Φεβρουαρίου 2022

Μια σημαντική εξέλιξη είχαμε για τον ιστορικό Πειραϊκό Σύνδεσμο,  που δεκαετίες τώρα λαμπρύνει με την παρουσία του και την προσφορά του την πόλη του Πειραιά.

Εδώ και πολλά χρόνια υπήρχε μια «σκιά» που έπρεπε να φωτιστεί. Αναφερόμαστε στην υπόθεση διαχείρισης των χρημάτων  για το διατηρητέο κτίριο επί των οδών Αλκιβιάδου 156 και Καραΐσκου 153, στην Τερψιθέα και το κονδύλι που εκταμιεύθηκε πριν χρόνια  από το ΥΠΕΧΩΔΕ προκειμένου να αναπαλαιωθεί. Οι καταγγελίες (εκ των έσω μάλιστα) για τη διαχείριση των χρημάτων, επισκίασαν διοικήσεις, υπολήψεις και δημιούργησαν για χρόνια ένα «θολό» τοπίο που έπρεπε να διαλευκανθεί.

Όπως πληροφορήθηκε η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, την Τρίτη 8/2/2022 πραγματοποιήθηκε η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καθώς το κατηγορητήριο αφορούσε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του Δημοσίου, η οποία προέκυψε κατόπιν παρέμβασης του τότε Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή, στον οποίο προωθήθηκαν οι σχετικές καταγγελίες.

Τα πρόσωπα που αφορούσε το κατηγορητήριο ήταν οι: Βασίλειος Κούτσης (πρώην πρόεδρος), Χαράλαμπος Λιβιεράτος (πρώην Γενικός Γραμματέας) και ο εργολάβος Βασίλειος Παπαϊωάννου.

Στο δικαστήριο παρέστησαν για να καταθέσουν ως μάρτυρες ο νυν πρόεδρος του Πειραϊκού Συνδέσμου κ. Ευάγγελος Καρλάφτης και ο νυν Έφορος Περιουσίας κ. Αριστείδης Μαραλέτος, παρουσιάζοντας στοιχεία και έγγραφα εκείνης της περιόδου.

Η έδρα του δικαστηρίου, κατόπιν αξιολόγησης καταθέσεων και στοιχείων -και σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ-, έκρινε ΑΘΩΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ, απόφαση που «κύκλοι» του Πειραϊκού Συνδέσμου χαρακτηρίζουν ως «λυτρωτική».

Περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφαση θα σας μεταφέρει η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ σε εκτενές ρεπορτάζ, ενώ αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση του Πειραϊκού Συνδέσμου.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ