Εφημερίδα Κοινωνική

«Πώς οι 250.000 ευρώ για να φύγουν τα μπάζα, έγιναν 2.000.000 κύριοι της Δημοτικής αρχής Χαϊδαρίου;

 Breaking News

«Πώς οι 250.000 ευρώ για να φύγουν τα μπάζα, έγιναν 2.000.000 κύριοι της Δημοτικής αρχής Χαϊδαρίου;
09 Ιανουαρίου 2022

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν σχετικά με την απομάκρυνση των μπαζών από τον χώρο που φιλοδοξεί ο Δήμος Χαϊδαρίου να μετατρέψει σε Πράσινο Σημείο Ανακύκλωσης Υλικών.

Διαβάζουμε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ του pitsounicity.gr και του Αντ. Δεωνά και το παραθέτουμε αυτούσιο:

«Πώς οι 250.000 ευρώ για να φύγουν τα μπάζα, έγιναν 2.000.000 κύριοι της Δημοτικής αρχής Χαϊδαρίου;

Ο λόγος για το συγκρότημα  κτηρίων του ΟΑΕΔ στον Σκαραμαγκά έκτασης 15.583τ.μ. το οποίο είναι γεμάτο μπάζα και δεν μπορεί να γίνει τίποτα εκεί, αν δεν απομακρυνθούν.

Θα πείτε βέβαια, που είναι το περίεργο;

Το περίεργο είναι ότι, στο έγγραφο παραχώρησης του Υπουργείου  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στην τρίτη παράγραφο της απόφασης γράφει καθαρά (φωτό 1): «Ο Δήμος Χαϊδαρίου θα αναλάβει με δικά του έξοδα την απομάκρυνση (εκτιμώμενης δαπάνης 250.000€) ή επεξεργασία του συνόλου των απορριφθέντων ΑΕΕΚ στην έκταση», ενώ ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός (φωτό2) στη 13η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είπε, ότι το κόστος για την απομάκρυνση των μπαζών  ανέρχεται περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ και απαιτούνται 1.200 δρομολόγια φορτηγών (από χρυσάφι να ήταν τα μπαζοσκούπιδα, πιο λίγο θα στοίχιζαν). Δηλαδή, 8 φορές πάνω από την εκτίμηση του Υπουργείου.

Τώρα, πως έπεσε τόσο πολύ έξω η Δ/ση Προμηθειών και Μέριμνας του Τμήματος Τεχνικών Έργων και Μελετών του Υπουργείου, ένας θεός ξέρει.

Με άλλα λόγια, το πράσινο σημείο του Δήμου Χαϊδαρίου μέχρι να ολοκληρωθεί, αν ποτέ ολοκληρωθεί, θα στοιχίσει ο «κούκος αηδόνι». Τι θέλουμε να πούμε μ” αυτό. Αν προσθέσεις στα 2.000.000 ευρώ που λέει ο κ. Ντηνιακός για τα μπάζα και άλλα περίπου 2.000.000 ευρώ για να γίνει πράσινο σημείο, τότε πάμε αισίως στα 4.000.000 ευρώ, σχεδόν όσο στοιχίζει να κατασκευάσεις ένα ΚΔΑΥ!

Είναι πολλά τα λεφτά για Πράσινο Σημείο και μάλλον, δεν συμφέρει.

Βέβαια, εάν επιθυμεί και θέλει η Δημοτική αρχή του Δήμου Χαϊδαρίου να εξηγήσει, από που και με τι μελέτη βγήκε το νούμερο των 2.000.000 ευρώ για την απομάκρυνση των μπάζων, πολύ ευχαρίστως να το κοινοποιήσουμε.

Επειδή όμως, αυτή η ιστορία πηγάζει από τα θέματα που έχουν να κάνουν με την διαχείριση των αποβλήτων που ασχολείται και έχει ειδικευτεί η ιστοσελίδα μας και επειδή μας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, συνεχίζουμε την έρευνα και θα επανέλθουμε με νεότερες πληροφορίες».

 

1

2

 

Πηγή: pitsounicity.gr

 

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ