Εφημερίδα Κοινωνική

Περ. Αττικής: Σε πλήρη ανάπτυξη ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας – Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις

Περ. Αττικής: Σε πλήρη ανάπτυξη ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας – Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις
24 Ιανουαρίου 2022

Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής και το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της είναι σε πλήρη ανάπτυξη προκειμένου να επέμβουν όπου χρειαστεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας. Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε, υπό το συντονισμό του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων στο Καπανδρίτι, όπου και δόθηκαν οι γενικές κατευθύνσεις με στόχο να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας. Τις σχετικές δράσεις συντονίζει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης. Νωρίς σήμερα το πρωί ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής χρειάστηκε να επέμβει πέραν της αρμοδιότητας της, στο παράδρομο της Εθνικής Αθηνών Λαμίας καθώς στο σημείο, μετά την απόφαση της Νέας Οδού για απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Εθνική, είχαν εγκλωβιστεί πολλά οχήματα.

Όπως επισημάνθηκε και από τον Γ. Πατούλη ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, όπως το έπραξε και σε προηγούμενες περιπτώσεις κακοκαιρίας, θα συνδράμει στην αντιμετώπιση προβλημάτων και πέραν των αρμοδιοτήτων της. «Παραμένουμε 24 ώρες το 24ωρο στη διάθεση των πολιτών. Εάν απαιτηθεί θα συνδράμουμε και πέραν των αρμοδιοτήτων μας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν. Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εξέλιξης των φαινομένου. Το μεσημέρι συγκαλούμε σύσκεψη με τους δημάρχους προκειμένου να συνεχιστεί η συνεργασία και ο συντονισμός των ενεργειών και των δράσεων μας και να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπου προκύπτουν», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης.

Σε ετοιμότητα οι Μονάδες Άμεσης Επέμβασης – Ενισχύονται με επιπλέον οχήματα 4χ4

Μετά από εντολή του Περιφερειάρχη ο στόλος των οχημάτων της Περιφέρειας ενισχύεται και με ειδικά οχήματα 4χ4 τα οποία θα αξιοποιούνται για τον απεγκλωβισμό πολιτών που έχουν είτε θέματα υγείας και είτε τίθεται ζήτημα έκτακτης ανάγκης μετακίνησης τους. Εκτός από τα συγκεκριμένα οχήματα στην προσπάθεια απεγκλωβισμού, όπου χρειαστεί θα συμβάλλουν και 14 οχήματα με εθελοντές της θηροφυλακής.

Να σημειωθεί ότι από χθες βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα οι πέντε Ειδικές Μονάδες της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ για την Άμεση Επέμβαση και τον Απεγκλωβισμό ασθενών κατά την διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διατυπώνουν το σχετικό αίτημα μέσω του 1110. Με εντολή του Περιφερειάρχη ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής έχει προχωρήσει από νωρίς σήμερα το πρωί στις αναγκαίες συνεννοήσεις με το ΕΚΑΒ προκειμένου να συνεργαστούν για την άμεση παραλαβή των ασθενών στα σημεία πρόσβασης μετά τον απεγκλωβισμό.

94602

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας

Επισημαίνεται πως σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα παραμένει όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, με 80 μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένων εκχιονιστικών, χωματουργικών, αλλά και 2 μηχανήματα απεγκλωβισμού σε περίπτωση που απαιτηθεί, ενώ υπάρχει πλήρης επάρκεια σε ποσότητα αλατιού η οποία αγγίζει τους 2.5 χιλιάδες τόνους. Οι ποσότητες αλατιού έχουν διανεμηθεί σε 10 επιλεγμένα σημεία σε όλη την Αττική, προκειμένου να αξιοποιούνται άμεσα και στοχευμένα, όπου απαιτηθεί. Παράλληλα παραμένουν στη διάθεση των πολιτών πάνω από 250 άτομα προσωπικό, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο, με στόχο την εξυπηρέτηση και την προστασία τους.

Αναβολή θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην Περιφέρεια Αττικής και σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναβάλλονται κατόπιν σχετικών οδηγιών του Περιφερειάρχη και με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών, Β. Γιαννακόπουλου, τόσο οι θεωρητικές εξετάσεις, όσο και οι δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών για όλες τις κατηγορίες, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Αττικής. H σχετική αναβολή ισχύει από σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 έως και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ