Εφημερίδα Κοινωνική

Έκκληση δημάρχου Χρ. Παππού προς τους επισκέπτες της χιονισμένης Φυλής & της Πάρνηθας

Έκκληση δημάρχου Χρ. Παππού προς τους επισκέπτες της χιονισμένης Φυλής & της Πάρνηθας
25 Ιανουαρίου 2022

Έκκληση Δημάρχου Χρήστου Παππού προς τους επισκέπτες της   χιονισμένη Φυλής και της Πάρνηθας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προστατεύουν τον δασικό πλούτο

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τα συνεργεία του Δήμου Φυλής κατά την επιχείρηση  εκχιονισμού στη Δημοτική Κοινότητα Φυλής και στους πρόποδες της Δυτικής Πάρνηθας.

Επισκέπτης που βρέθηκε εκεί για να απολαύσει τα χιόνια είχε ανάψει φωτιά για να ζεσταθεί η πολυμελής ,  με μικρά παιδιά οικογένειά του,  κάτω από τα πεύκα, με άμεσο κίνδυνο,  την πρόκληση πυρκαγιάς.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς σταμάτησε επί τόπου τα εκχιονιστικά μηχανήματα, έσπευσε στο σημείο και με γρήγορες κινήσεις συνέβαλε στο να σβήσει άμεσα η φωτιά, κάνοντας  ταυτόχρονα αυστηρή σύσταση για την ατυχή πρωτοβουλία.

Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου,  ότι λίγο πιο πάνω, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων μετά και την τελευταία ταβέρνα της Χασιάς (σημείο “Φαράγγι” προς τη Μονή Κλειστών), η κυκλοφορία των αυτοκινήτων  απαγορεύεται για όσες μέρες κρατήσει η κακοκαιρία, προκειμένου να αποκλειστούν τα φαινόμενα εγκλωβισμών ή ατυχημάτων λόγω του ισχυρού παγετού.

“Απευθύνουμε έκκληση στους επισκέπτες της Πάρνηθας και σε κείνους που αγαπούν το χιόνι κι ανηφορίζουν για  ξέγνοιαστες στιγμές, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί τόσο για την προσωπική τους προστασία κι ακεραιότητα όσο και για για τον πολύτιμο δασικό πλούτο του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας” τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς,  με αφορμή το ατυχές περιστατικό.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ