Εφημερίδα Κοινωνική

Ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για Υγεία – Παιδεία

Ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά για Υγεία – Παιδεία
13 Ιανουαρίου 2022

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά με θέμα: «Η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας οδηγεί το ΕΣΥ σε κατάρρευση και την κοινωνία σε απόγνωση»:

 

«Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει πως όχι μόνο αγνοεί τη ζοφερή πραγματικότητα, την αγωνία και τους φόβους των πολιτών, αλλά και ότι έχει τη διάθεση να λειτουργήσει ως μεσάζοντας ιδιωτικών συμφερόντων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η «λίστα της ντροπής» στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου 17 ασθενείς με Covid-19 βρέθηκαν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε φορεία και σε ράντζα, αφού οι ιδιώτες κλινικάρχες αρνήθηκαν να συναινέσουν για την διακομιδή τους στις κλινικές τους, παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση έλεγε πως έχει εξασφαλίσει 300 κλίνες του ιδιωτικού τομέα γι’ αυτόν τον σκοπό. Έτσι, αποδεικνύεται πως πέρα από τους διασωληνωμένους που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, υπάρχουν και νοσηλευόμενοι εκτός κλινών Covid-19. H Νέα Δημοκρατία έδωσε στους κλινικάρχες τη δυνατότητα να επιλέγουν ασθενείς με κριτήριο τη βαρύτητα της νόσησης, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν της ότι είμαστε η χώρα με τους περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον δύσκολο και καθημερινό αγώνα που δίνει το υγειονομικό προσωπικό και ζητούμε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου της Νίκαιας και από την Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής να μεριμνήσουν άμεσα για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη μάχη κατά του κορωνοϊού, χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις. Οι ασθενείς στον Πειραιά δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και δικαιούνται αξιοπρεπή φροντίδα και θεραπεία.

Παράλληλα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις δίκαιες και αυτονόητες διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάληψη το 40% των σχολείων του ευρύτερου Πειραιά με τους μαθητές και τους καθηγητές να ζητούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση τους θεωρεί αναλώσιμους, καθώς αποφάσισαν με ρεκόρ κρουσμάτων να ανοίξουν τα σχολεία, χωρίς να ληφθούν να απαραίτητα μέτρα πρόληψης. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να αραιώσει τα τμήματα συνεχίζοντας με συγχωνεύσεις, ενώ αρνείται ακόμα και την πρόβλεψη για άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς των μαθητών που θα βρεθούν θετικοί, στέλνοντάς τους επί της ουσίας να διασπείρουν τον ιό στους χώρους εργασίας τους.

Η υγειονομική τραγωδία συνεχίζεται από μία κυβέρνηση που είδε εξ αρχής την πανδημία ως ευκαιρία κομματικής και οικονομικής κερδοσκοπίας. Ακόμα και αυτή την τραγική στιγμή αρνούνται τη δωρεάν πρόσβαση σε μοριακά τεστ, μέσω συνταγογράφησης. Είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.»

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ