Εφημερίδα Κοινωνική

Θα βγεί «λευκός καπνός» μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και INTRAKAT για εξωδικαστικό – συμβιβασμό και ορισμό ποσού στο περιφερειακό συμβούλιο;

 Breaking News

Θα βγεί «λευκός καπνός» μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και INTRAKAT για εξωδικαστικό – συμβιβασμό και ορισμό ποσού στο περιφερειακό συμβούλιο;
01 Δεκεμβρίου 2021

Δημοσιογραφικό αλλά και μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον υπάρχει για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που θα πραγματοποιηθεί στις 01/12/21, αφού για άλλη μια φορά εισήχθη προς συζήτηση η  Έγκριση πρότασης και ορισμός ποσού εξωδικαστικής – συμβιβαστικής επίλυσης των εκκρεμών αντιδικιών με την εταιρεία με την επωνυμία «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ, ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» και το διακριτικό τίτλο «ΙΝΤΡΑΚΑΤ», που ανεφύησαν στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου με τίτλο «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ,ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ Α΄ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ», ανάδοχος του οποίου ανεδείχθη η ως άνω εταιρεία κατόπιν διενέργειας δημόσιου διαγωνισμού από την Περιφέρεια Αττικής, όπως αυτές περιγράφονται και αποτυπώνονται στις προσφυγές της αναδόχου εταιρείας κατά της Περιφέρειας Αττικής με αριθμ. κατάθεσης: α) ΠΡ664/2018, β) ΠΡ572/2018, γ) ΠΡ665/2018, δ) ΠΡ1634/2018, ε) ΠΡ1205/2018, στ) ΠΡ1208/2018, ζ) ΠΡ1204/2018, η) ΠΡ1206/2018, θ) ΠΡ1635/2018 και ι) ΠΡ826/2018 Προσφυγών, οι οποίες εκκρεμούν προς εκδίκαση ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Εισηγητής του θέματος είναι ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας.

Το θέμα έχει εισαχθεί και άλλες φορές στο Π.Σ. το οποίο κατέληξε σε απόσυρση και τον Σεπτέμβριο του 2021 καταψηφίστηκε! (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΔΩ)

Δείτε την συζήτηση για το ίδιο θέμα στην 18η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής .28.07.21

Δείτε την συζήτηση για το ίδιο θέμα στην 20η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής .22.09.21

Επίσης είχε μπει και ως θέμα στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, η οποία είχε αποφασίσει την παραπομπή του ανωτέρω θέματος του προτεινομένου εξωδικαστικού συμβιβασμού, συνοδευομένου και από σχετική γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς έγκριση και ορισμό του ποσού του συμβιβασμού, αφού δυνάμει των προβλεπόμενων στις διατάξεις του άρθρου 176 του Ν. 3852, όπως ισχύει, είναι δυνατός ο συμβιβασμός ή η κατάργηση δίκης με αντικείμενο άνω των 60.000,00€ , κατόπιν – επί ποινή ακυρότητας- γνωμοδότησης νομικού συμβούλου, με αποκλειστική αποφασιστική αρμοδιότητα του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου.(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ)

Πριν λίγο καιρό βέβαια η εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ για άλλο έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η εταιρεία INTRAKAT, σε συνέχεια δημοσιευμάτων σχετικά με το έργο της «Υπογειοποίησης τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στο Δήμο στη Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας» γνωστοποιεί ότι στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας της με την Περιφέρεια Αττικής, το έργο προηγείται κατασκευαστικά του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και δεσμεύεται για την έγκαιρη και άρτια τεχνικά ολοκλήρωσή του».

Για το έργο: «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΔΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Ν. ΦΙΛΑΔΕΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, αναδόχου εταιρείας INTRAKAT να προσθέσουμε ότι η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας αποφάσισε: Α) την έγκριση αύξησης της δαπάνης για την 1η Συμπληρωματική Σύμβαση που περιλαμβάνεται στο σχέδιο του 1ου Α.Π.Ε. του έργου και Β) την έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ)

Αρκετοί περιφερειακοί σύμβουλοι αντιδρούν και απορούν για ποιο λόγο ξαναμπαίνει ως θέμα στο Π.Σ. η  Έγκριση πρότασης και ορισμός ποσού εξωδικαστικής – συμβιβαστικής επίλυσης των εκκρεμών αντιδικιών με την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ, αφού ήδη έχει καταψηφιστεί από το συμβούλιο

Μεγάλο ενδιαφέρον σύμφωνα με το ρεπορτάζ της στήλης Black Spider της Κοινωνικής δείχνουν και αρκετοί ανάδοχοι εργολάβοι για το συγκεκριμένο θέμα συζήτησης, αφού θεωρούν ότι με την έγκριση και ορισμού ποσού από το Π.Σ.Α. «ανοίγει» ορίζοντες και για αυτούς για ανάλογες δικές τους περιπτώσεις.

Εις αύριον τα σπουδαία λοιπόν…

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ