Εφημερίδα Κοινωνική

Ψευτογιατρός: Προκλητικός στη δίκη – Προσέφερε βοήθεια στη γυναίκα θύματος ενώ της ζητούσε λεφτά και μετά τον θάνατό του

 Breaking News

Ψευτογιατρός: Προκλητικός στη δίκη – Προσέφερε βοήθεια στη γυναίκα θύματος ενώ της ζητούσε λεφτά και μετά τον θάνατό του
08 Δεκεμβρίου 2021

Επί τρία χρόνια ο «ψευτογιατρός», από το 2007 έως το 2010, απέσπασε από ένα καρκινοπαθή χιλιάδες ευρώ και τελικά με τις συμβουλές του, τον οδήγησε στο θάνατο ενώ αντιμετώπιζε μία ιάσιμη κατά 95% μορφή της νόσου.

Η σύζυγός του με την οποία είχαν παντρευτεί το 2005 και είχαν όνειρα για μία κοινή ζωή μαζί και ένα παιδί περιέγραψε στη δίκη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το πώς τους απέσπασε συνολικά 136.500 ευρώ, ζητώντας της χρήματα ακόμα και δύο χρόνια μετά τον θάνατο του άντρα της, για το χρέος που είχε… απομείνει.

Μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσης της μάρτυρος ο “ψευτογιατρός” κρατούσε σημειώσεις ενώ δε δίστασε κάποια στιγμή να προσφέρει βοήθεια στην μάρτυρα όταν της έπεσε ο φάκελος που η γυναίκα κρατούσε στα χέρια της.

Πώς τους ξεγέλασε ο ψευτογιατρός

Η μάρτυρας περιγράφοντας το χρονικό της υπόθεσης εξιστόρησε ότι το 2007, δύο χρόνια μετά το γάμο τους, ο σύζυγός της διαγνώστηκε με συμπαγή καρκινικό όγκο.

“Οι γιατροί του συνέστησαν να κάνει αφαίρεση, βιοψία και κατόπιν χημειοθεραπεία. Ήμασταν νιόπαντροι, θέλαμε να τεκνοποιήσουμε. Κάποια μέρα μου είπε ότι γνώρισε έναν διάσημο Έλληνα γιατρό που είναι ογκολόγος – νευρολόγος στην Ελβετία. Μίλησε στο τηλέφωνο μαζί του και έκλεισε ραντεβού. Συναντήθηκαν στο ισόγειο στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Ο Κόντος εξέτασε το σύζυγό μου και του είπε ότι θα του χορηγήσει αγωγή και έτσι δε θα χρειαστεί χειρουργείο. Μας έφερε στο σπίτι ένα κουτί με σκευάσματα που είχαν απ έξω ιδιόχειρες επιγραφές. Έδωσε στον σύζυγό μου και κάποιες συνταγές με διατροφή και κάποια έλαια.Έπειτα όμως από επτά μήνες, αφού ακολουθούσε τη συγκεκριμένη διατροφή ο όγκος μεγάλωσε. Ο σύζυγός μου ενημέρωσε τον Κόντο και εκείνος του είπε: «Μη φοβού, αυτό είναι σημάδι ότι ο καρκίνος εξαφανίζεται, ότι πρόκειται για υγρό που θα το απορροφήσει ο οργανισμός σου». Του είπε μάλιστα ότι θα του αλλάξει την αγωγή και πως ο όγκος θα φύγει τελείως!».

Η γυναίκα προσπαθούσε να πείσει το σύζυγό της να σταματήσει να ακολουθεί τη μέθοδο του “ψευτογιατρού” ωστόσο εκείνος είχε πειστεί πως θα τον κάνει καλά… «Έβλεπα να μεγαλώνει ο όγκος και ο σύζυγός μου, μου έλεγε «μη λες κουταμάρες ο Κόντος είναι διάσημος γιατρός και έχει γιατρέψει μεγάλα ονόματα, έχει σχέση με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας»».

Ο σύζυγος της μάρτυρος ωστόσο είχε πειστεί από τον “ψευτογιατρό” και προκειμένου να καλύψει το κόστος των δήθεν θεραπειών του “ψευτογιατρού” τον Οκτώβριο του 2007, έλαβε τραπεζικό δάνειο 10. 000 για να προμηθευτεί τη νέα θεραπεία του «ψευτογιατρού». Ωστόσο, όπως ανέφερε η ίδια στο ακροατήριο σήμερα, λίγους μήνες αργότερα ο σύζυγός της χειροτέρευε και όταν ρώτησε τον Dr Konto γιατί συμβαίνει αυτό, εκείνος του απάντησε: «Μην ανησυχείς, αν δε βλέπουμε βελτίωση, θα κάνουμε χειρουργείο λαπαροσκοπικά στην Ελβετία».

Ο ψευτογιατρός ζητούσε χρήματα για… εισιτήρια

Ο “ψευτογιατρός” αδίστακτος μάλιστα του ζήτησε 800 ευρώ για να κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς και 15.000 για να κλείσει την κλίνη αλλά και για καλύψει το κόστος των φαρμάκων. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν στον κατηγορούμενο και ο ασθενής ετοιμάστηκε να μεταβεί στο εξωτερικό για το χειρουργείο. Τελικά δεν πήγε ποτέ στην Ελβετία. Κι αυτό καθώς ο “ψευτογιατρός” του τηλεφώνησε και του είπε ότι ο γιατρός που θα τον χειρουργούσε στην Ελβετία κάνει επίσκεψη στο Άγιον Όρος και μπορεί να τον χειρουργήσει σε κλινική στη Θεσσαλονίκη. Η επέμβαση αυτή έγινε παρουσία του …Dr Kontou, στη Θεσσαλονίκη χωρίς η μάρτυρας να γνωρίζει λεπτομέρειες καθώς δεν συνόδευσε το σύζυγο της.

«Με τη θεραπεία που του έδινε ο Κόντος ο σύζυγος μου αδυνάτιζε» είπε η μάρτυρας και προσέθεσε: «Έβαλα κατά λάθος στο φαγητό κάτι από τα βότανα που μας έδινε και μου προκάλεσε ανεπιθύμητο αίμα. Τα Χριστούγεννα του 2009 λιποθύμησε από την αδυναμία. Κάναμε εξετάσεις και ο καρκίνος είχε κάνει μεταστάσεις σε πάρα πολλά οστά. Ο σύζυγός μου επικοινώνησε ξανά με τον Κόντο και εκείνος του είπε ότι «δεν είναι σωστές οι εξετάσεις που σου κάνανε, μην τους ακούς θα σε πεθάνουν». Του ζήτησε 30 χιλιάδας ευρώ για να πάνε στη Γερμανία. Όμως πριν – του είπε – «πρέπει να ενισχύσουμε τον οργανισμό σου με μια ένεση αρτεμισίνης που στοίχιζε 20.000 ευρώ», τα οποία ο άντρας δανείστηκε από φίλο του και του τα έδωσε».

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ