Εφημερίδα Κοινωνική

Παγκόσμια Ημέρα AIDS: Ενημερωτική δράση για τον HIV από τους Γιατρούς του Κόσμου

 Breaking News

Παγκόσμια Ημέρα AIDS:  Ενημερωτική δράση για τον HIV από τους Γιατρούς του Κόσμου
01 Δεκεμβρίου 2021

Με αφορμη την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, οι Γιατροί του Κόσμου θα συνεργαστούν και θα ενώσουν τη φωνή τους με τη Θετική Φωνή, στο πλαίσιο της ορθής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προωθώντας τα παγκόσμια μηνύματα για την αξία της πρόληψης, την αντιμετώπιση του στίγματος και των προκαταλήψεων σχετικά με τον HIV.

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου οι Γιατροί του Κόσμου μαζί με τη Θετική Φωνή θα βρίσκονται σε δύο σημεία της Αθήνας, στην πλατεία Μοναστηρακίου και στην πλατεία Καπνικαρέας, από τις 9:00 έως τις 16:00, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους από τις 9:00 έως τις 17:00.

Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης και πρόληψης του ιού του HIV, η επισήμανση των επικίνδυνων συμπεριφορών που εκθέτουν στον ιό, η ευαισθητοποίηση για την εξάλειψη του στίγματος όσων ασθενούν αλλά και η ενθάρρυνση για προληπτικό έλεγχο. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, θα γίνει διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών, ενώ η Θετική Φωνή θα πραγματοποιεί rapid test για τον ιό του HIV.

Βιωματικό δρώμενο στη Θεσσαλονίκη

Επιπλέον, στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 14:00 και 16:00, θα παρουσιαστεί ένα πρωτότυπο πεντάλεπτο βιωματικό δρώμενο, από τη θεατρική ομάδα των εθελοντών των Γιατρών του Κόσμου σχετικά με τις επιπτώσεις του στιγματισμού, των στερεοτύπων και τις διακρίσεις που επιφέρουν, καθώς αποτελούν ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα.

Οι δράσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται με την αρωγή του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο διευκόλυνσης της πρόσβασης σε έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία σε πολύ ευάλωτους κοινωνικά πληθυσμούς, οι Γιατροί του Κόσμου φιλοξενούν τη δράση Checkpoint της Θετικής Φωνής στα Ανοιχτά τους Πολυϊατρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προσφέροντας δωρεάν rapid test για τον ιό του HIV.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ