Εφημερίδα Κοινωνική

Νέες διευκρινίσεις για το Covid Free GR Wallet: Ενημέρωση στο app -Απλή επίδειξη στοιχείων, όχι «σκανάρισμα»

 Breaking News

Νέες διευκρινίσεις για το Covid Free GR Wallet: Ενημέρωση στο app -Απλή επίδειξη στοιχείων, όχι «σκανάρισμα»
29 Δεκεμβρίου 2021

Νέες διευκρινίσεις για την εφαρμογή Covid Free GR Wallet που συγκεντρώνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και την ψηφιακή ταυτότητα χρήστη

Στη νέα εφαρμογή -που είναι διαθέσιμη στις πλατφόρμες iOS και Android για συσκευές κινητών και τάμπλετ- οι πολίτες μπορούν να αποθηκεύουν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα) στο κινητό τους, ώστε να μην χρειάζεται σε κάθε έλεγχο να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα.

Χρειάζεται ενημέρωση στην εφαρμογή για να λειτουργήσει

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, όσοι έχουν ήδη την εφαρμογή «Covid Free GR Wallet», δεν χρειάζεται να την διαγράψουν, αλλά αρκεί να κάνουν ενημέρωση της εφαρμογής, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην νέα λειτουργία της.

«Εφόσον γίνει ενημέρωση της εφαρμογής, μας υποδεικνύει το πεδίο για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας, μέσω κωδικών που χρησιμοποιεί ο πολίτης για το TAXISnet ή για web banking. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η φωτογραφία του πολίτη, το ονοματεπώνυμο του και η ημερομηνία γέννησης του θα μπαίνουν αυτομάτως από το σύστημα στην «ψηφιακή ταυτότητα» μαζί με το QR από το πιστοποιητικό εμβολιασμού», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Διευκρίνισε πως «η εφαρμογή για λόγους ασφαλείας χρειάζεται να αποστείλει και sms στο κινητό του πολίτη, που θα πρέπει να διαθέτει επικαιροποιημένους κωδικούς για πρόσβαση στο TAXISnet ή σε web banking, επομένως πρέπει ο πολίτης να είναι άνω των 18 ετών».

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, «πρόκειται για μια σύγχρονη διαδικασία, που αντλεί στοιχεία από διάφορα συστήματα από διάφορα υπουργεία. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, 210.000 άνθρωποι κατέβασαν την εφαρμογή με την ταυτοπροσωπία».

Επεσήμανε ακόμη πως η φωτογραφία και τα στοιχεία του πολίτη, «δεν σκανάρονται στην διάρκεια του ελέγχου, απλώς επιδεικνύονται».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ