Εφημερίδα Κοινωνική

Έντονο ενδιαφέρον δήμων της Αττικής για τις υπηρεσίες αποτέφρωσης που είναι σε θέση να τους παράσχει ο ΠΕΣΥΔΑΠ – Με ευαισθησία για τα αδέσποτα ζώα, στο τέλος της ζωής τους

 Breaking News

Έντονο ενδιαφέρον δήμων της Αττικής για τις υπηρεσίες αποτέφρωσης που είναι σε θέση να τους παράσχει ο ΠΕΣΥΔΑΠ – Με ευαισθησία για τα αδέσποτα ζώα, στο τέλος της ζωής τους
16 Δεκεμβρίου 2021

Για ακόμα μία φορά ο ΠΕΣΥΔΑΠ απέδειξε ότι δίκαια θεωρείται πανελλαδικά, ο πρωτοπόρος φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο τομέα των αδέσποτων ζώων.

Τις προηγούμενες ημέρες προμηθεύτηκε και εγκατέστησε, στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) στο Σχιστό, τον πιο σύγχρονο και περιβαλλοντικά φιλικά αποτεφρωτήρα ζώων συντροφιάς που υπάρχει σήμερα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της χώρας μας.

Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, όχι μόνο γιατί διαχειρίζεται με ευαισθησία και αξιοπρέπεια τον θάνατο ενός ζώου και αποτρέπει την κατάληξη του στους κάδους απορριμμάτων, με επικίνδυνες συνέπειες για την δημόσια υγεία, αλλά διευκολύνει την ρητή υποχρέωση συμμόρφωσης των δήμων στο νέο νόμο 4830/21 που καθιστά υποχρεωτική την αποτέφρωση των ζώων συντροφιάς μετά το τέλος της ζωής τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο διάστημα των δύο εβδομάδων, περίπου, που μεσολάβησε από τότε που εγκαταστάθηκε ο νέος αποτεφρωτήρας, πολλοί δήμοι της Αττικής, που δεν είναι μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον συνεργασίας μαζί του για την παροχή των υπηρεσιών αποτέφρωσης που μπορεί να τους προσφέρει.

H αποτέφρωση αποτελεί έναν πολιτισμένο και περιβαλλοντικά ασφαλή τρόπο διαχείρισης των ζώων συντροφιάς στο τέλος της ζωής τους ενώ ταυτόχρονα αποτρέπει την παράνομη κατάληξη τους στους κάδους απορριμμάτων ή τις ταφές σε μη αδειοδοτημένους χώρους, με επικίνδυνες για την δημόσια υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΕΣΥΔΑΠ είναι ο μοναδικός, μέχρι σήμερα φορέας της αυτοδιοίκησης που χρησιμοποιούσε αποτεφρωτήρα, με καύσιμο πετρέλαιο από το 2007, για εξυπηρέτηση μέχρι τώρα αποκλειστικά των δήμων μελών του.

Από τις προηγούμενες όμως ημέρες με την παράλληλη λειτουργία του νέου σύγχρονου αποτεφρωτήρα του ΔΙΚΕΠΑΖ μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των δήμων της Αττικής.

Με κόστος περίπου 300.000 ευρώ, αυτός ο δεύτερος αποτεφρωτήρας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, εκμηδενίζει την εκπομπή ρύπων στην ατμόσφαιρα, μειώνοντας ταυτόχρονα περίπου στο μισό το κόστος και την ποσότητα καυσίμων που απαιτούνται ανά αποτέφρωση ζώου.

Λειτουργώντας στους 900 βαθμούς Κελσίου, χρησιμοποιεί ως καύσιμο αέριο και όχι πετρέλαιο, ενώ τα σύγχρονα συστήματα μετάκαυσης των καυσαερίων και των φίλτρων ενεργού άνθρακα που διαθέτει δεσμεύουν πλήρως τους ρύπους και τις οσμές.

 

GOURDOMICHALIS_PESYDAP

- «Στόχος μας είναι να διαχειριζόμαστε με σεβασμό τα αδέσποτα ζώα ακόμα και στο τέλος της ζωής τους, αλλά ταυτόχρονα να περιφρουρούμε και την δημόσια υγεία», δήλωσε χαρακτηριστικά στην «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ» ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης, επισημαίνοντας ότι «με τον νέο σύγχρονο αποτεφρωτήρα καλύπτουμε πλήρως τους 20 δήμους – μέλη μας απέναντι στις απαιτήσεις του νέου νόμου 4830/2021.

Και συνέχισε «είμαστε πλέον έτοιμοι να ανταποκριθούμε στα αιτήματα συνεργασίας για το θέμα αυτό με δήμους – μη μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ, μέσα από προγραμματικές συμβάσεις»

 

apotefrotiras pesudap

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ