Εφημερίδα Κοινωνική

Έκκληση προς όλους για διενέργεια self test το διάστημα 6 -12 Δεκεμβρίου – Αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων

 Breaking News

Έκκληση προς όλους για διενέργεια self test το διάστημα 6 -12 Δεκεμβρίου – Αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων
02 Δεκεμβρίου 2021

Ξεκινώντας την ενημέρωση η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα σημείωσε ότι τα κρούσματα δείχνουν να σταθεροποιούνται αλλά ότι η πίεση στα νοσοκομεία ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα θα συνεχιστεί.

Παράλληλα, είχαμε το πρώτο κρούσμα της Όμικρον στη χώρα. «Ο ασθενής είναι καλά και σε παρακολούθηση από τους γιατρούς», επεσήμανε η κα Γκάγκα, ενώ εκτίμησε ότι πιθανόν θα έχουμε κι άλλα.

Τέλος, είπε ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το εμβόλιο καλύπτει και αυτή τη μετάλλαξη.

Παπαευαγγέλου: Έκκληση για τη διενέργεια σελφ τεστ το διάστημα 6 -12 Δεκεμβρίου

Η κα Παπαευαγγέλου από την πλευρά της απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να προβούν σε σελφ τεστ δύο εβδομάδες πριν από τις γιορτές, σε μια προσπάθεια για τον περιορισμό της διασποράς.

«Κάνοντας σελφ τεστ δυο βδομάδες πριν τις γιορτές εμβολιασμένοι ή μη θα συνεισφέρουμε όλοι στη μείωση της διασποράς», σημείωσε η κα Παπαευαγγέλου προσθέτοντας, ότι την επόμενη εβδομάδα θα δούμε αύξηση στα κρούσματα αλλά αυτό δεν θα μας ανησυχήσει.

«Με τη μεγάλη διασπορά στη χώρα και ενόψει Χριστουγέννων πρέπει να θωρακιστούμε με την ασφάλεια της τρίτης δόσης, αλλά και με την αύξηση της πρώτης δόσης», είπε ακόμα η κα Παπαευαγγέλου.

Η ίδια υπενθύμισε ότι υψηλότερη θνητότητα παρατηρείται στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ενώ υπογράμμισε ότι και η παραλλαγή Δέλτα είναι παρούσα.

Επιπλέον σημείωσε ότι αύξηση κρουσμάτων παρατηρήθηκε στα Τρίκαλα, λόγω καθυστέρησης της 3ης δόσης.

Ζωντανά η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ