Εφημερίδα Κοινωνική

Χριστούγεννα στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου – Καθημερινές εκδηλώσεις με ελεύθεση είσοδο

Χριστούγεννα στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου – Καθημερινές εκδηλώσεις με ελεύθεση είσοδο
09 Δεκεμβρίου 2021

Ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου δίνει ιδιαίτερη προτεραιότητα στην προστασία του περιβάλλοντος και συνδυάζει τα φετινά Χριστούγεννα με την ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν υιοθετήσει ένα δένδρο το οποίο στολίζουν με Χριστουγεννιάτικα στολίδια κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Οι γιορτές ξεκινούν με το Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 19.00 μ.μ, στην πλατεία Ταξιάρχη Παπαντώνη (Μεταμορφώσεως) στο Μοσχάτο και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 19.00, πλ. Παναγιώτη Βακαλόπουλου (Μακεδονίας) στην Ταύρο. Συμμετέχει η Χορωδία Cantus Angelicus I.N. Ταξιαρχών Μοσχάτου. Ζωντανή μουσική, Dj και κεράσματα με Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές

xmas-2021-1Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα σπιτάκια του άι Βασίλη όπου θα πραγματοποιούνται καθημερινά δεκάδες εργαστήρια και ποικίλες εκδηλώσεις από τις 18-31 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ταξιάρχη Παπαντώνη στο Μοσχάτο και στην πλατεία Παναγιώτη Βακαλόπουλου (Μακεδονίας) στον Ταύρο ως εξής:

18-23 Δεκεμβρίου: απόγευμα 17.00 – 20.00

24-31 Δεκεμβρίου: πρωί 11.00 – 14.00, απόγευμα 17.00-20.00

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στα σπιτάκια του άι Βασίλη είναι ιδιαίτερα εμπλουτισμένο με Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις, με εργαστήρια των Ξωτικών, με ζωγραφικές, face painting, κουκλοθέατρο, ταχυδακτυλουργικά, καραόκε πάρτυ, αφηγήσεις παραμυθιών, κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών, αισθητηριακά παιχνίδια, κυνήγι θησαυρού, μπαλονοκατασκευές, εργαστήρι μεταμορφώσεων, εργαστήριο πηλού, εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής κλπ

18 Δεκεμβρίου: 16.00 Πολιτιστικό Κέντρο (Σολωμού & Κωνσταντινουπόλεως). Η ομάδα χορού «Έξις»ανεβάζει τηνπαράσταση χορού «Απόηχος» με έξι χορευτές και χορεύτριες (ανάπηροι και μη ανάπηροι) και διοργανώνει συμπεριληπτικό σεμινάριο χορού .

Πλατεία Ταξιάρχη Παπαντώνη: 18 Δεκεμβρίου στις 18.00. Οι μαθήτριες του just dance από το τμήμα αθλητισμού του Δήμου μας, παρουσιάζουν το εορταστικό τους πρόγραμμα και 31 Δεκεμβρίου στις 19.00 Live εορταστικό πρόγραμμα

Μήνυμα του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου:

“Αγαπητές και αγαπητοί συμπολίτες,

Σας προσκαλώ στο εορταστικό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που ετοιμάσαμε για εσάς στην πλατεία Ταξιάρχη Παπαντώνη (Μεταμορφώσεως) στο Μοσχάτο και στην πλατεία Παναγιώτη Βακαλόπουλου (Μακεδονίας)στον Ταύρο. Στις δύο πλατείες θα ξεκινήσουμε με το Άναμμα των δύο δένδρων ενώ από τις 18-31 Δεκεμβρίου στα σπιτάκια του άι Βασίλη θα πραγματοποιούνται καθημερινά δεκάδες εργαστήρια και ποικίλες εκδηλώσεις.

Ο Δήμος μας θέτει ως πρωταρχική προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος. Στα φετινά Χριστούγεννα, εκτός των σχολείων που έχουν υιοθετήσει ένα δέντρο και το στολίζουν με ανακυκλώσιμα υλικά, σας καλώ να υιοθετήσετε το δικό σας δέντρο στην αυλή σας ή στο πεζοδρόμιο της γειτονιάς σας και να το στολίσετε με Χριστουγεννιάτικα στολίδια κατασκευασμένα από οικολογικά ανακυκλώσιμα υλικά.

Η ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα εμπεδώνει μία ισχυρή περιβαλλοντική συνείδηση για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχισμένες στιγμές”.

xmas-2021-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ