Εφημερίδα Κοινωνική

Αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ στη διεθνή έκθεση «She’s gone»

 Breaking News

Αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ στη διεθνή έκθεση «She’s gone»
11 Δεκεμβρίου 2021

Μέλη της ΟΝΝΕΔ με επικεφαλής τον πρόεδρο Παύλο Μαρινάκη επισκέφτηκαν τη διεθνή έκθεση «She’sgone», που φιλοξενεί ρούχα δολοφονημένων γυναικών και συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – MichaelCacoyannisFoundation και την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Τα ρούχα φέρουν πάνω τους ένα ταμπελάκι, που αναγράφει το όνομα του θύματος, την ημερομηνία της δολοφονίας, το φονικό όπλο και την ποινή των δραστών. Κάθε ταμπελάκι στα ρούχα που φιλοξενεί η έκθεση μάς τονίζει ότι η κοινωνία μας πρέπει να επιλέξει τον δρόμο της ασφάλειας και της ισότητας.

Μέσα από τα συγκλονιστικά αυτά εκθέματα, γίνεται ακόμα περισσότερο αντιληπτή η σημασία της προστασίας των θυμάτων έμφυλης βίας.

«Είναι υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια να σπάσουμε τα δεσμά της έμφυλης βίας, ώστε κάθε γυναίκα να είναι και να νιώθει ασφαλής. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούνται ήδη πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόσο μέσα από την αυστηροποίηση των ποινών των δραστών, όσο και μέσα από την ενίσχυση των δομών υποστήριξης των γυναικών – θυμάτων βίας. Τον σκοπό αυτό υπηρετούμε και στην ΟΝΝΕΔ μέσα από πρωτοβουλίες, όπως η εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε με τίτλο «Σπάμε τον κύκλο της βίας κατά των γυναικών», αλλά και με καίριες προτάσεις μας για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, που έγιναν νόμοι του κράτους. Η βία κατά των γυναικών μας αφορά όλους», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ